Tour de France

Chris Froome og Geraint Thomas vraget til Tour de France

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome er ikke en del af Team INEOS' udvalgte på Tour de France-holdet. Geraint Thomas er også vraget.

Cykelmastodonten INEOS har udvalgt de otte ryttere, der skal forsøge at sikre holdet den samlede Tour de France-sejr for sjette år i træk.

To af holdets største stjerner er dog vraget. Tour-vinderen fra 2013, 2015, 2016 og 2017, Chris Froome, er fravalgt til holdet, og det samme gælder vinderen fra 2018, Geraint Thomas, der heller ikke er at finde blandt de otte INEOS-ryttere.

Vueltaen giver ham lidt mere tid til at fortsætte sin genopbygning til det øverste niveau

Sir Dave Brailsford om Chris Froome

Sidste års vinder, colombianske Egan Bernal, er udtaget, selvom han udgik af Critérium du Dauphiné i sidste uge med rygproblemer. Bernal er udset som manden, INEOS har bygget holdet op omkring.

  • Egan Bernal
  • Andrey Amador
  • Richard Carapaz
  • Jonathan Castroviejo
  • Michal Kwiatkowski
  • Luke Rowe
  • Pavel Sivakov
  • Dylan van Baarle

Froome og Thomas har andre mål nu

Holdet slår fast, at Chris Froome nu har et andet vigtigt mål for resten af sæsonen, hvor han også får mere tid til at blive klar.

- Til gengæld vil Chris Froome have Vuelta a España som mål. Chris er en legende i vores sport, en ægte mester, der har demonstreret utrolig determination og beslutsomhed til at komme tilbage fra sit styrt sidste år.

- Vi ønsker at støtte ham i jagten på endnu en Grand Tour-sejr, og Vueltaen giver ham lidt mere tid til at fortsætte sin genopbygning til det øverste niveau, siger holdmanager Sir Dave Brailsford.

Hvad angår Geraint Thomas, så forklarer Brailsford, at waliseren vil have Giro d'Italia som sit store mål, hvor holdet håber, at han kan tilføje endnu en Grand Tour-sejr til sit CV.

Stor tvivl om Froomes niveau

Specielt Chris Froome har været det store spørgsmåltegn blandt INEOS-stjernerne.

Flere cykeleksperter - heriblandt TV 2 SPORTs Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen - har været i tvivl om, hvorvidt Chris Froome ville blive klar til Tour de France.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen er ikke enige omkring, om Chris Froome er klar til Tour de France. Video: TV 2 SPORT

Efter beslutningen er taget, står Chris Anker Sørensen fast ved, at det ikke er nogen kæmpe overraskelse for ham, at Froome er fravalgt.

- Froome ved nok godt selv, at han ikke helt er, hvor han skal være. Men man kunne også læse, at Touren betyder meget for ham, da han blev præsentere for sit nye hold. Derfor tror jeg da også, at han ikke er helt lykkelig over det her. Og hvis han selv kunne vælge, ville han nok have været med.

- Jeg kunne i hvert fald godt forestille mig, at han ikke gik lykkelig ud fra den samtale, hvor han fik at vide, at han ikke skal med til Touren, siger Chris Anker Sørensen.

'Den rigtige støtte er altafgørende'

Imens Froome og Thomas må se Tour de France fra sofaen, så kan Egan Bernal glæde sig over, at han - som forventet - er udtaget som kaptajnen, der skal sikre INEOS den gule trøje i Paris.

I sidste uge måtte colombianeren dog trække sig fra etapeløbet Critérium du Dauphiné, der fungerer som optaktsløb til Touren. 23-årige Bernal havde problemer med ryggen og stillede derfor ikke til start på lørdagens 4. etape.

Sir Dave Brailsford har dog en klar forventning om, at han kan udfordre de stærke Jumbo Visma-ryttere Primoz Roglic og Tom Dumoulin.

- Egan vil igen gå efter den gule trøje i Frankrig, og vi er også meget glade for at give sidste års Giro-vinder, Richard Carapaz, sin debut i årets Tour.

- Jeg er meget stolt over, at vi har flere aktuelle og - er jeg sikker på - fremtidige Grand Tour-vindere på holdet. At vælge den rigtige leder i det rigtige løb med den rigtige støtte fra holdet er altafgørende, og det har betydet, at vi har været nødt til at analysere alle de nyeste oplysninger for at sikre, at vi er i den bedst mulige position for at optimere vores præstationer i de kommende måneder, siger INEOS' holdmanager.

Tour de France begynder lørdag den 29. august med 1. etape omkring Nice. Hele løbet kan følges på TV 2 og TV 2 PLAY frem til søndag den 20. september.

Her kan du få hele overblikket over sendeplanen fra Tour de France.