Cykling

Toscana vil sikre afholdelsen af VM i cykling

Den italienske region Toscana har budt ind på at afholde VM i landevejscykling i september.

Buongiorno, Toscana?

Verdens bedste cykelryttere kan muligvis godt begynde at støve de italienske gloser af.

For tirsdag valgte den italienske region Toscana at byde ind på afholdelsen af VM i landevejscykling, der lige nu står uden vært, efter Schweiz i sidste uge trak sig som følge af corona-restriktioner i landet.

Nærmere bestemt er det arrangørerne af de italienske cykelløb Giro della Toscana og Coppa Sabatini, der mener, at de kan løfte opgaven med at afholde VM fra den 20. til den 27. september. Også selvom det er med kort varsel.

- Vi er villige til at sætte os ned ved forhandlingsbordet med Den Internationale Cykelunion og alle involverede parter. Vores område byder på adskillige løsninger med hensyn til ruterne, siger Luca Di Sandro, der er præsident for cykelforbundet i Peccioli, i en pressemeddelelse.

Netop byen Peccioli, der ligger i nærheden af både Pisa og Firenze, er omdrejningspunktet i Toscanas VM-bud.

Jagten på en ny VM-vært

Efter Schweiz trak sig som værtsland for VM i landevejscykling, var UCI hurtigt ude med meldingen om, at man havde i sinde at finde et nyt sted at afholde verdensmesterskaberne. Man vil altså gå langt for at undgå en komplet aflysning.

- Vigtigheden af VM for cykelsporten taget i betragtning vil UCI gerne slå fast, at den arbejder på at finde et alternativt projekt for at sikre, at VM 2020 kan blive afholdt, skrev UCI ved den lejlighed.

Cykelunionen meldte samtidig ud, at afholdelsen skulle ske et sted i Europa i det samme tidsrum i et terræn, der ligner den hårde rute, der oprindeligt var planlagt i Schweiz.

Et krav, der efterfølgende mødte kritik fra Danmarks Cykle Union.

UCI's egen deadline for at vinde en ny vært for VM er den 1. september.

Hvis det ikke lykkes for Den Internationale Cykelunion at få enderne til at nå sammen og sikre afholdelsen af VM anno 2020, så vil den regerende verdensmester - danske Mads Pedersen - få lov at beholde trøjen til VM 2021.