Cykling

Ung stjerne kæmper sig frem - se hans spæde skridt efter styrt ud over bro

Belgiske Remco Evenepoel har kæmpet sig op fra sygesengen og taget de første, spæde skridt mod et comeback.

Blot fem dage efter sit grusomme styrt i Lombardiet Rundt er Remco Evenepoel så småt begyndt at gå.

Med tydelige smerter og en krykke i hver hånd kæmper han sig langsomt gennem sin hospitalsstue, men han går selv. Det er det positive budskab i en video, som belgierens hold, Deceuninck – Quick Step, torsdag har delt på Twitter.

- Han skulle have kørt ræs om den ærefulde belgiske nationaltrøje denne eftermiddag, men Remco Evenepoel er i gang med sin egen ’tidskørsel’. Med hans fantastiske dedikation og viljestyrke er vi sikre på, han vinder, skriver Deceuninck – Quick Step.

Remco Evenepoel styrtede den 15. august i Lombardiet Rundt, hvor han var en af favoritterne til at vinde. Den 20-årige belgier styrtede på nedkørslen fra Muro di Sormano, hvor han læste et skarpt venstresving forkert. Det resulterede i, at han ramte ind i et stengærde, røg ud over en bro og flere meter ned i en kløft.

Et lægehold stormede ned til ham og iførte ham en halskrave, og Evenepoel blev efterfølgende kørt til hospitalet i Como. Her viste røntgenundersøgelser, at belgieren havde brækket sit bækken og beskadiget sin højre lunge. Dermed er resten af sæsonen naturligvis afblæst for Evenepoels vedkommende, men det afholder ikke et af cykelsportens største talenter fra at drømme om flere imponerende bedrifter på cyklen.

- Teamet og jeg tænker positivt, og vi ser allerede frem mod næste sæson.

- Jeg vil gøre alt for at blive en bedre rytter, for at blive stærkere end før og for at levere et comeback stærkere end nogensinde set, har Evenepoel tidligere sagt i en video fra sygesengen.

Jakob Fuglsang endte med at vinde Lombardiet Rundt, og torsdag kunne Evenepoel se Wout Van Aert vinde det belgiske mesterskab i enkeltstart.

Van Aert slog Victor Campenaerts, der er indehaver af den mytiske timerekord, med hele 30 sekunder. Frederik Frison blev nummer tre.