Tour de France

Spændt dansker om Tour-debut: - Jeg er velforberedt og i sindssyg god form

Casper Pedersen er klar til sit første Tour de France. Det blev en realitet, efter Sunweb offentliggjorde sit hold fredag.

- Jeg er super glad. Jeg har sommerfugle i maven.

Fredag var en af de rigtig gode dage for 24-årige Casper Pedersen.

Tyske Team Sunweb udtog nemlig noget overraskende danskeren til deres otte mand store Tour de France-hold.

Sidste år fik han sin Grand Tour-debut i Vuelta a España. Om otte dage tager han så det næste store skridt i karrieren, når han debuterer i Touren - og det ser han frem til.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg er helt vildt glad for at få en udtagelse, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg ved godt, det er det højeste niveau, man kommer til at støde på. Så jeg er spændt, men jeg er velforberedt, og jeg er i sindssyg god form.

Det vil være kæmpestort at kunne sige, man har gennemført Tour de France

Casper Pedersen, cykelrytter

Klar rolle som hjælperytter

Sunweb kommer til Tour de France for at hente etapesejre, og her får Casper Pedersen en vigtig rolle som hjælper for sine kaptajner.

Den unge dansker blev udtaget som erstatning for Jasha Sütterlin, fordi Sunweb-cheferne tror på, at danskerens kvaliteter kan øge holdets chancer for at hente resultater på sprinteretaperne. Det skrev holdet selv på sin hjemmeside fredag.

I spurterne skal Pedersen hjælpe til, når der skal køres leadouts for holdkammeraten Cees Bol.

- Jeg har respekt for, hvor stor en opgave det bliver. Jeg ser frem til det. Det kilder i maven, når jeg tænker på det. Og jeg ved, hvor udfordrende det bliver.

Vil være med hele vejen

Udover at støtte hollænderen, placere ham godt i spurterne og køre leadouts, drømmer den 24-årige rytter om én bestemt ting i sin første Tour.

- Jeg har et mål om at komme hele vejen til Paris. Det vil være kæmpestort at kunne sige, man har gennemført Tour de France.

I Frankrig får Casper Pedersen selskab af sin landsmand Søren Kragh Andersen. Derudover har Sunweb udtaget Nikias Arndt, Tiesj Benoot, Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis, den rutinerede Nicholas Roche og så selvfølgelig Cees Bol.

Tour de France begynder i Nice lørdag 29. august.