Tour de France

Flere alvorlige styrt får UCI til at reagere

Den internationale cykelunion, UCI, kommer til at bruge mere tid på at håndhæve rytternes sikkerhed.

Der har været for mange alvorlige styrt og alt for lidt respekt for rytternes sikkerhed.

Det fastslår UCI i en pressemeddelelse, hvor budskabet er godt nyt for alle de ryttere, der har klaget over forholdene til de første løb efter coronapausen:

Fra dags dato kommer cykelunionen til at bruge flere kræfter på rytternes sikkerhed, og dernæst er man klar til at indføre en vidtrækkende sikkerhedsreform i samarbejde med ryttere, hold og arrangører.

- UCI kan ikke tolerere det faktum, at mange uheld de seneste uger er sket, fordi der ikke har været respekt for sikkerhedsreglerne, der gælder i professionel landevejscykling.

- Derfor vil UCI øge inspektionerne før og under løbene i resten af sæsonen. Målet er at sikre atleternes sikkerhed så vidt som muligt, skriver UCI.

Siden cykelsporten blev genoptaget efter coronapausen har ryttere i flere løb ytret sig kritisk om sikkerheden – eller mangel på samme.

Tre grimme uheld i tre forskellige løb

Efter Fabio Jakobsens alvorlige styrt i Polen Rundt sagde verdensmester Mads Pedersen eksempelvis, at ’afslutningen var decideret sindssyg’. Matti Breschell, sportsdirektør hos EF Education First, tilføjede:

- Det er cykelsporten i en nøddeskal. UCI reagerer ofte ikke på sådan nogle ting, før det er for sent. De må godt tage sig lidt sammen og vise, at de gerne vil samarbejde med dem, der træder i pedalerne og har med rytterne at gøre.

Senere i august var det en nedkørsel i Critérium du Dauphiné, der blev revset efter et alvorligt styrt, der sendte blandt andre Steven Krujswijk og Emanuel Buchmann ud af løbet.

- Den nedkørsel var fuldstændig latterlig. Jeg er virkelig vred over det. De første kilometer af den var livsfarlige, lød det fra Tom Dumoulin.

Styrtet har betydet, at Steven Kruijswijk ikke er i stand til at forsvare sin tredjeplads fra sidste års Tour de France. Kruijswijk har været nødt til at melde fra til årets løb.

Derudover kom Remco Evenepoel alvorligt til skade, da han kørte ud over en bro i Lombardiet Rundt, og så har asfaltens beskaffenhed også fået på puklen under Vallonien Rundt.

Billedet ovenfor, som Michael Mørkøv har delt fra sin holdkammerat Iljo Keisse, viser en af de veje, som feltet i Vallonien Rundt passerede mandag. Det er dog vigtigt at notere sig, at billedet er et arkivbillede fra strækningen.