Tour de France

Læs mere om danskerne, der er med i Tour de France 2020

Herunder kan du læse om de otte danskere, der skal køre Tour de France 2020 samt de fire danskere, der har roller væk fra cyklen.

Danskerne i Tour de France 2020

Mads Pedersen

Mads Pedersen

Mads Pedersen

 • Alder: 24 år
 • Hold: Trek-Segafredo
 • 13 professionelle sejre
 • Kører sit 1. Tour de France
   

Rolle under Touren: Hjælperytter

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Mads Pedersen bliver nok primært hjælperytter for Richie Porte og Bauke Mollema, som har målet om at køre klassement. Han skal hjælpe med at holde dem ude at problemer i sidevinden. Vi så ham vinde en massespurt i Polen Rundt, men jeg tvivler godt nok på, at han skal duellere i de her spurter. Jeg tror, han får en låst rolle. I hvert fald indtil Porte og Mollema har smidt klassementet.

Foto: Alain Jocard / Ritzau Scanpix

Michael Mørkøv

Tidligere på året snuppede Michael Mørkøv VM-guld i banecyklingens paradedisciplin, parløb.

Michael Mørkøv

 • Alder: 35 år
 • Hold: Deceuninck - QuickStep
 • 5 professionelle sejre
 • Kører sit 5. Tour de France

 

Rolle under Touren: Leadout-mand

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Mørkøv er jo leadout-mand og ham, der skal aflevere Sam Bennett til sidst i en spurt. Han skal sørge for, Bennett får den optimale linje og sidder det rigtige sted, lige før spurten bliver åbnet op de her 500-600 meter før målstregen. Han får ikke til opgave at jagte en etapesejr eller noget. De dage, hvor der ikke er massespurt, skal han stadig blive ved Sam Bennett og sørge for, han kommer gennem etapen. I bjergene skal han også prøve at holde Sam Bennett inden for tidsgrænsen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen

Kasper Asgreen

Kasper Asgreen

 • Alder: 25 år
 • Hold: Deceuninck - QuickStep
 • 5 professionelle sejre
 • Kører sit 2. Tour de France

 

Rolle under Touren: Allround-rytter

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Asgreen høstede jo stor selvtillid ved at vinde DM, men er selvfølgelig også en del af det her leadout-tog, hvor han skal bidrage lidt længere udefra end Mørkøv. Han skal forsøge at strække feltet ud de sidste kilometer frem mod målstregen, for han har den her store, store motor. Men jeg er også sikker på, at han må prøve at gå med i et udbrud på de dage, hvor et udbrud er spået til at holde hjem. Han kan bestemt godt komme i spil på de kuperede dage. Jeg er ret sikker på, han også får lov til at jagte sin egen chance, for jeg tror ikke, Julian Alaphilippe for alvor skal jagte klassementet i år.

Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Niklas Eg

Niklas Eg havde overskud til at smile, selvom han havde en yderst hård dag på 3. etape af Critérium du Dauphiné.

Niklas Eg

 • Alder: 25 år
 • Hold: Trek-Segafredo
 • Ingen professionelle sejre
 • Kører sit 1. Tour de France

 

Rolle under Touren: Hjælperytter

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Niklas Eg er også med som hjælperytter hos Trek, men det er en lidt anderledes type end Mads Pedersen. Nemlig i bjergene. Her skal han forsøge at sidde med så lang tid som muligt. Han var ikke helt så stærkt i Dauphiné, som jeg drømte om, men viste alligevel nok til at komme med til Touren. Han skal hjælpe Porte og Mollema i bjergene, og det kan sagtens tænkes, han skal med i udbrud og sidde som en forpost derude. Og så skal han måske hente flasker på kritiske tidspunkter. Jeg tror ikke, han får lov til at jagte ting og sager selv.

 

Foto: TV 2 SPORT

Casper Pedersen

.

Casper Pedersen

 • Alder: 24 år
 • Hold: Team Sunweb
 • 2 professionelle sejre
 • Kører sit 1. Tour de France

 

Rolle under Touren: Leadout-mand

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Han får lidt den samme rolle som Michael Mørkøv. Han bliver leadout-mand for Cees Bol, som han skal hjælpe med at aflevere i den perfekte situation. Han er ikke en rytter, der selv skal ud og prøve at vinde noget. Det er i hvert fald sådan, jeg ser det. På de hårde dage skal han også blive ved sin sprinter og måske prøve at hjælpe de andre med at gå i udbrud. Det bliver i en hjælperytter-rolle i år.

Foto: Dirk Waem / Ritzau Scanpix

Søren Kragh Andersen

Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen

 • Alder: 26 år
 • Hold: Team Sunweb
 • 5 professionelle sejre
 • Kører sit 3. Tour de France

 

Rolle under Touren: Jagter etapesejre

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Søren Kragh Andersen har en helt anden rolle end sin holdkammerat Casper Pedersen. Han skal ud og jagte etapesejre. Sunweb er jo et hold, der bare kører efter etapesejrene i Tour de France. Og her har Søren Kragh helt sikkert en fri rolle til at jagte dem. Det kan han selvfølgelig ikke i de helt store bjerge, men på de kuperede etaper skal han prøve sig ad. Især etaperne midtvejs i løbet ligger rigtig, rigtig godt til Søren Kragh.

Foto: Dirk Waem / Ritzau Scanpix

Christopher Juul-Jensen

Christopher Juul-Jensen gennemførte i maj Giro d'Italia. Nu er han klar til at kaste sig ud i Tour de France.

Christopher Juul-Jensen

 • Alder: 31 år
 • Hold: Mitchelton - Scott
 • 3 professionelle sejre
 • Kører sit 3. Tour de France

 

Rolle under Touren: Hjælperytter

Chris Anker Sørensens forventninger: 

- Juul-Jensen er jo med som den her trofaste hjælper. Han er en rytter, der kan hjælpe i bjergene, på nedkørsler, på flad vej og ude i vinden. Han kan også være med i udbrud for at sidde og føre solen sort for sin kaptajn. Så han er med som 100 procents hjælperytter, hvor han skal være holdets mand.

 

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Michael Valgren

Michael Valgren håber på at kunne genfinde topformen fra 2018.

Michael Valgren

 • Alder: 28 år
 • Hold: NTT Pro Cycling
 • 6 professionelle sejre
 • Kører sit 6. Tour de France

 

Rolle under Touren: Jagter etapesejre

Chris Anker Sørensens forventninger:

- Valgren har en helt fri rolle, vil jeg mene. NTT har ikke en klassementsrytter, og jeg tror, de vil sætte andre folk til at hjælpe Nizzolo i spurterne. Så Valgren skal udse sig nogle etaper og forsøge at vinde der. Jeg tror, han har en ret fri rolle på holdet, hvor han lidt selv kan bestemme, hvilke etaper han vil jagte. Han kæmpede lidt med at finde rytmen i Dauphiné, men hvis han finder den Michael Valgren fra 2018, der vandt Amstel Gold Race, så kan han godt være i spil til at vinde en etape i Tour de France.

Foto: Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Bjarne Riis

Bjarne Riis og NTT Pro Cycling går efter etapesejre i årets Tour de France, der begynder i Nice 29. august.

Bjarne Riis

 • Alder: 56 år
 • Hold: NTT Pro Cycling
 • Rolle: Team manager
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Lars Michaelsen

Lars Michaelsen er sportsdirektør hos Team NTT.

Lars Michaelsen

 • Alder: 51 år
 • Hold: NTT Pro Cycling
 • Rolle: Ledende sportsdirektør
Foto: Brenton Edwards / Ritzau Scanpix

Kim Andersen

(ARKIV) Kim Andersen

Kim Andersen

 • Alder: 62 år
 • Hold: Trek-Segafredo
 • Rolle: Sportsdirektør
Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Carsten Jeppesen

Carsten Jeppesen siger, at der var flere mulige storsponsorer til at overtage for Sky.

Carsten Jeppesen

 • Hold: INEOS Grenadiers
 • Rolle: Teknisk chef
Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark