Tour de France

Kaptajn kører Tour de France med brud

Ireren Dan Martin starter Tour de France bare to uger efter sit styrt i Criterium du Dauphiné med et brud i hoften.

Det er belastende at skulle i gang med 3.470 km på cykel, når Tour de France lægger fra land på lørdag. Men for Israel Start-Up Nations Dan Martin er der en ekstra udfordring, når han sætter sig i sadlen til den franske rundtur.

Den 34-årige irer indleder nemlig sit ottende Tour de France med et brud i bækkenet efter sit styrt for to uger siden i Criterium du Dauphiné.

- Det var en slem skade, jeg havde, sagde Dan Martin ifølge Cyclingnews på et vituelt pressemøde onsdag.

- Men relativt set var det ikke så slemt, for jeg var tilbage på cyklen efter tre dage. Men jeg har stadig et brud, så det er langt fra ideelt.

Har kostet vigtige kilometer

Styrtet og det efterfølgende brud betød, at ireren stod af cyklen efter to etaper af Dauphiné. Og det har kostet vigtige kilometer i benene i Tour-træningen.

- Det var et slag for vores forberedelser, at jeg missede vigtige etaper. Men det skete. og heldigvis er jeg med ved starten - det er det vigtigste, lyder det fra Dan Martin forud for lørdagens Tour-start.

- Jeg ville ikke være her, hvis jeg ikke var fysisk klar til at køre. Jeg ville aldrig fratage en holdkammerat muligheden for at køre Touren, hvis jeg ikke var helt klar.

I tre sæsoner i træk - fra 2016 til 2018 - sluttede Dan Martin i top-10 i klassementet med en sjetteplads i 2017 som bedste resultat. Men umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at ireren igen skal have fokus på de andre favoritter til Tour-sejren.

- Hovedmålet for holdet er en etapesejr, forklarer han.

- Og når vi har indset, at fokus er på en etapesejr, er det mest fornuftigt ikke at gå ind i løbet med et formål at køre om klassementet.