Tour de France

Magnus Cort kalder Tour-fravalg 'et hårdt slag'

Magnus Cort er skuffet over fravalget til EF Pro Cyclings Tour-mandskab og håber nu på Giro d'Italia i stedet

Det skulle have været sæsonens helt store mål. Men den danske EF Pro Cycling-rytter Magnus Cort må sande, at årets Tour de France bliver kørt uden ham i sadlen. Og det gør ondt.

- Det er da et hårdt slag. Det var da noget, jeg havde set frem til og troede også, jeg skulle køre det, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Den 27-årige dansker var ikke med, da EF Pro Cycling tidligere på ugen offentliggjorde sin trup til det store franske etapeløb. Og selvom han er skuffet, så har han en del forståelse for beslutningen.

- Jeg kan godt forstå dem, selvom jeg er uenig, lyder det fra bornholmeren.

- Jeg fik ikke vist meget nede i Italien, hvor jeg kørte tre endagsløb. Jeg synes, det er en hård udtagelse, men jeg forstår godt, de vil være sikre på, at folk er der, når det gælder.

Men det er ærgrelsen, der fylder lige nu hos danskeren, der i 2018 vandt 15. etape i Tour de France, da han dengang kørte for Astana.

- Det er verdens største cykelløb, og derfor er det også der, hvor man helst vil være. Det er der, sejrene betyder mest. Det er bare det største.

Håber på Giroen

Fravalget betyder, at Magnus Cort nu skal finde nye mål for sæsonen. Og han håber, at der stadig bliver mulighed for at få brugt benene i et af de store etapeløb.

- Jeg kunne godt tænke mig at køre Giroen, men det er ikke på plads endnu. Jeg har aldrig kørt den, så i år, når jeg ikke kommer til at køre Touren, så vil det være en god mulighed for at prøve det, fortæller han.

Næste opgave bliver det italienske etapeløb Tirreno Adriatico, der køres fra den 8. september og en uge frem.

Men lige nu fylder det mest for den danske rytter, at det i en svær sæson, hvor hele cykelverden krydser fingre for, at kalenderen holder hele vejen hjem, ikke bliver til en rundtur på de franske landeveje.

- Det er irriterende. Jeg har trænet frem mod Touren. Og specielt i år, hvor vi ikke ved, om sæsonen kan køres færdig, som den er nu – eller der sker andre ting og sager.