Skuffet Mads Pedersen i eksklusiv klub med Armstrong og LeMond

Danskeren blev kun slået af norske Alexander Kristoff i massespurten på en hektisk 1. etape.

Verdensmesteren Mads Pedersen blev nummer to på sin første Tour de France-etape nogensinde.

Alligevel var han ikke glad, da han mødte pressen efterfølgende.

- Jeg burde egentlig være tilfreds, men det er jeg ikke helt, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg missede mine holdkammeraters hjul på et dumt tidspunkt, og det gjorde, at jeg ikke kunne få åbnet min spurt i tide. Jeg synes, at jeg kom med meget fart på – hvem ved, om jeg kunne have slået Kristoff eller ej?

Mads Pedersen fik registeret den højeste hastighed i spurten. Hvis han havde haft mulighed for at åbne sit spurt før, kunne han muligvis have taget sejren.

- Jeg tror på, at jeg kunne have slået ham. Det ved man aldrig. Jeg burde være glad for min andenplads. Men når jeg var så tæt på, ville jeg gerne have haft mere med, lyder det skuffet fra Tour-debutanten.

"Det er jo verdensklasse"

Selvom hovedpersonen selv ikke var helt oppe at køre over sin andenplads, høster han alligevel ros for sit flotte resultat. Lars Bak, der er cykelekspert på TV 2 SPORT, holder sig således ikke tilbage, når han skal beskrive Mads Pedersens præstation.

- Det er jo verdensklasse, det han leverede. Han er verdensmester, og han har det jo med at gøre det rigtig godt, når han debuterer i store løb. Han blev nummer to i sit første Flandern Rundt, og på sin første Tour de France-etape blev han nummer to.

Mads Pedersen sprintede sig til en flot andenplads på årets første etape. Video: Magnus Stig Christensen

Også Lars Bak har en formodning om, at danskeren givetvis kunne have vundet 1. etape.

- Havde spurten været lidt længere, kunne han måske have været gået forbi. Det var første etape, og der er masser at tage af. Han er kommet godt fra start, lyder vurderingen.

Mads P. i eksklusivt selskab

Med sin andenplads lægger den danske Trek-Segafredo-rytter sig i spidsen for ungdomskonkurrencen, der er for ryttere under 25 år.

Men det er ikke ligefrem en trøst for Mads Pedersen.

- En hvid trøje er ikke en god nok erstatning for en gul trøje, siger han.

Den seneste regerende verdensmester, der førte ungdomskonkurrencen, var Lance Armstrong i 1994. Greg LeMond i 1984 er den eneste anden rytter, der har opnået dette.