2. etape | Nice Haut Pays > Nice | 30. august

2. etape af Tour de France 2020 er nytænkende, for allerede nu er der bjerge på programmet. Det kan jeg rigtig godt lide.

square to 16x9

Favoritter

***** Julian Alaphilippe

**** Greg van Avermaet

*** Tiesj Bennot, Maximillian Scachmann

** Alejandro Valverde, Thomas de Gendt

* Daryl Impey, Simon Geschke, Søren Kragh Andersen, Marc Hirschi

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

De nytænker formatet, når der allerede på anden dag er en bjergetape. Jeg er vild med det, også selvom det måske ikke bliver det store klassementsslag.

Nøglepunktet

Col des Quatre Chemins er den sidste stigning og nok der, hvor hullet skal slås.

Hvis jeg var sportsdirektør

Deceuninck Quick Step burde lancere et angreb for Alaphilippe på Col d’Éze og se, hvad der sker. Hvor stor en trussel anser for eksempel Team INEOS ham for efter sidste års bedrifter?

Betydning for klassement

Det er en dag, hvor der måske ikke er så meget, der kan vindes, men til gengæld kan der tabes meget. Det bliver helt sikkert en hård dag, og et første fingerpeg af, hvem der er der, og hvem der ikke er.

Dagens dansker

Det kan forhåbentlig blive Søren Kragh Andersen. Han bor i Monaco, kender stigningerne, og hvis han rammer udbruddet, så kan det blive en stor dag for ham.

Ruten

Vi skulle ikke længere hen i Tour de France end til anden etape, før vi har en reel bjergetape. Vi er i kendt terræn fra Paris Nice, hvor især Col d’Èze er legendarisk. De to første kategori 1-stigninger har dog også af og til været på programmet i løbet med Col de la Colmiane i år og Turini sidste år.

square to 16x9

Så det er ikke bjerge, der er ukendte for rytterne. De ved, hvad der venter dem. Der er stadigvæk langt hjem fra toppen af Turini. Så der vil næppe ske de store angreb her fra klassementsfolkene. Faktisk kan det sagtens være en etape, hvor de selvfølgelig er opmærksomme og følger med frem for selv at blotte sig.

Dermed anser jeg det som en etape, hvor et udbrud han en fin chance for at holde hjem, og at der både er gul trøje og etapesejr i spil for udbryderne. De kan dog ikke få alt for lang snor, for de sidste par år har jo vist, at den gule trøje kan være svær at vriste fra folk igen. Sidste år holdt Julian Alaphilippe jo fast i den ufatteligt længe.

square to 16x9

Netop Alaphilippe har helt sikkert udset sig denne etape, men har får næppe lov at sejle væk i udbrud, og han har heller ikke holdet til at kontrollere etapen. Generelt kan det være rigtig svært for noget hold at kontrollere denne etape. Dermed kan Alaphilippe være ham, der får løbet til at eksplodere.

Nice Frankrig, 25. sep 2020, 08:00

19 Nogen sol Regnbyger 3 m/s Let vind fra sydvest 0 mm

For sprinterne kan det blive en lang dag på kontoret, især hvis udbruddet ikke kører på de første 45 km. Jeg kunne sagtens forestille mig, at det tager rigtig lang tid, før udbruddet får slået hullet. Det er en gylden mulighed for de hold, der ikke har ryttere, som kan vinde Tour de France.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 2. etape. Video: TV 2 SPORT
square to 16x9