Tour de France

Bennett erkender fejl, da Mørkøv kørte ham mod sejren

Sam Bennett slap Michael Mørkøvs hjul i finalen på første etape. Det kostede ham muligheden for at køre sig i den gule førertrøje.

Søndag kunne Sam Bennett have kørt rundt i Tour de Frances gule førertrøje, hvis han havde holdt sig tættere til sin danske holdkammerat Michael Mørkøv i spurten på første etape.

Men det gjorde han ikke, og det var en dum beslutning. Det erkender ireren efter den hektiske etape med start og mål i Nice.

- Jeg gjorde mit bedste, og jeg forsøgte at holde mig i sikkerhed, men jeg tog en forkert beslutning i finalen, da Mørkøv kørte.

- Jeg så Stuyven og lod ham komme ind. Jeg håbede, han ville køre tidligt, men han ventede for længe for at sidde på hjul af Mørkøv, og jeg skulle virkelig have kæmpet hårdere for at holde min holdkammerats hjul. Jeg måtte sænke farten så meget, at jeg skulle accelerere igen, og der var det for sent, siger Sam Benett til Cycling Weekly.

Et hak i selvtilliden

Alt dette skete bag Michael Mørkøv, der ikke kunne have gjort noget anderledes for at sende Bennett endnu bedre frem mod sejren og den gule førertrøje.

- Der var mange om buddet. Jeg fik kørt Sam Bennett frem, og jeg fik også leveret ham. Men han sagde, at der var for meget kamp om mit hjul. Jeg synes, vi gjorde, hvad vi kunne, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Er det et slag i selvtilliden i forhold til Bennett?

- Det er det altid. Vi havde sat os op til at skulle vinde den her etape. Det skal man gøre – man skal tro på det. Når det er sagt, var vi tæt på. Det var marginaler, der gjorde det.

Sam Bennett endte med at krydse målstregen som nummer fire. Cees Bol blev nummer tre, mens Mads Pedersen kom i mål lige efter vinderen Alexander Kristoff.

Kunne have sparet sig

Efterfølgende tilføjer Sam Bennett, at han følte sig rigtig godt kørende på de glatte veje, da det gik opad. Derfor ærgrede det ham en smule, at feltet stod sammen og satte farten gevaldigt ned for at undgå flere styrt, da det gik nedad. Hvis han havde vidst det, kunne han have sparet sig lidt og dermed have friskere ben i finalen.

- Det var den rigtige beslutning at køre sikkert, men når man har gjort et stykke hårdt arbejde, vil man gerne have cykelløbet til at fortsætte, siger han.

Anden etape af Tour de France køres også i Nice. Med to kategori 1-stigninger er den mere kuperet end første etape. Derfor skal Bennett være ekstraordinært godt kørende på stigningerne, hvis han skal gøre sig håb om at revanchere lørdagens fejl allerede dagen derpå.