3. etape - Nice > Sisteron | 31. august

3. etape af Tour de France 2020 ligner mere noget for sprinterne, der ikke har haft det let i Tourens åbning.

square to 16x9

Favoritter

***** Sam Bennett

**** Caleb Ewan

*** Giacomo Nizzollo, Elia Viviani

** Alexander Kristoff, Peter Sagan, Mads Pedersen

* Nicolo Bonifazio, Bryan Coquard, Andre Greipel, Cees Bol

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Godt, Mario Cipollini er pensioneret, for 'løvernes konge' ville ikke have haft det sjovt med en åbning på Tour de France som denne.

Nøglepunkt

De sidste ti km, når sprintertogene skal køres i stilling til at fyre sprinteren af.

Hvis jeg var sportsdirektør

Hos Vital Concept ville jeg sige: ”I fire timer vil kommentatorer snakke om jer hele verden rundt” for samtidig at love dem udbruddet kan holde hjem – men det vil ikke holde.

Betydning for klassement

Meget lille og tæt på nul.

Dagens dansker

Casper Pedersen skal forsøge at aflevere sin sprinter Cees Bol perfekt til spurten i Sisterons gader. Som altid er timing alfa og omega, og hovedet skal holdes koldt, selvom positionskampen er højintensiv.

Ruten

Når sprinterne ser profilen til dagens etape, vil de tænke: ”Hvad blev der af 90’ernes dejlige, flade dage til at starte med?” For tredje dag i træk er der en del knolde på ruten. Rytterne skal jo op i næsten 1200 meters højde. Det er dog ikke Jordens stejleste stigninger.

Dermed er der lagt op til en sprinterdag. Hvor jeg på første etape sagde, at udbruddet har en lille chance, vil jeg gerne dødsdømme udbruddets chance allerede her. Fra den indlagte spurt i Digne-les-Bains og til målet i Sisteron køres der på en dejlig, let faldende hovedvej, hvor det er rigtig svært for udbryderne at holde det jagtende felt bag sig.

Sisteron Frankrig, 18. apr 2021, 20:00

6 Sol Regnbyger 1 m/s Næsten stille fra sydvest 0 mm

Dermed er denne dag en dag, hvor man sandsynligvis ikke ser så mange ryttere have lyst til at gå i udbrud. Der er selvfølgelig syv bjergpoint at hente maksimalt, men efter den foregående etape med de to kategori 1-stigninger rækker det måske ikke så langt.

De sidste km af etapen bliver spænende, hvor vi får at se, hvilke tog der er kørt godt sammen, og hvilke tog der ikke er. Coronapandemien har jo gjort, at en del af togene ikke har kørt lige så mange km sammen som inden de andre udgaver af Tour de France.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 3. etape. Video: TV 2 SPORT