Chef forklarer Mads Pedersen-fravalg, som ekspert kalder en skandale

Trek-Segafredos danske sportsdirektør Kim Andersen fortæller til TV 2 SPORT, at Mads Pedersen får chancen på næste flade etape.

Mads Pedersen var tilbage i en hjælpende rolle, da mandagens etape i Tour de France skulle afgøres.

For som den danske verdensmester havde proklameret inden starten, havde Trek-Segafredo besluttet, at der skulle køres for Edward Theuns til trods for, at Mads Pedersen kørte sig til en andenplads på 1. etape.

Umiddelbart efter 3. etape, hvor Theuns blev nummer seks i spurten, har TV 2 SPORT været i kontakt med Trek-Segafredos danske sportsdirektør Kim Andersen, der forklarer årsagen bag holdets taktik.

- Det var bare en beslutning, vi tog. Der er ikke så meget i det. Sådan var det bare. Han (Theuns, red.) havde været ude og se etapen igennem, og det havde Mads ikke. Det var bare en beslutning, siger Kim Andersen.

- Vi havde været på højdetræningslejr hernede, og der havde de fleste af dem kørt etapen igennem, siger danskeren.

Med 2,3 kilometer til mål kunne man på tv-billederne se Mads Pedersen føre sine to holdkammerater frem til fronten af feltet forud for spurten, der endte med en sejr til Caleb Ewan.

Fravalg blev kritiseret af eksperter

Allerede inden etapen blev beslutningen om at køre for Edward Theuns frem for Mads Pedersen kritiseret af en række af TV 2 SPORTs cykeleksperter - heriblandt Rolf Sørensen.

- Normalt er Mads afklaret med sådan nogle beslutninger. Det var han ikke der. Han var irriteret over det.

- Jeg synes sådan set, at det er en skandale. Det er ikke, fordi det er en dansker. En mand i VM-trøjen, som vandt en spurt i Polen Rundt, slog de hurtigste og som blev nummer to på 1. etape af Touren. Og han har VM-trøjen på. Så er der kun én mand, der skal køres for, og det er Mads Pedersen, lød det kontant fra Rolf Sørensen.

Også Morten Bennekou, der er elitechef i Danmarks Cykle Union og under Tour de France fungerer som ekspert på TV 2 SPORT, havde svært ved at forstå fravalget af den danske verdensmester.

- Mads siger selv, at han ved ikke, hvorfor det er Theuns i dag. Han siger faktisk, at han tror, at han kunne have gjort det bedre - det siger han med hele sin mimik og sit kropssprog. Jeg er også enig. Efter den andenplads og det momentum han har, hvor han også kom hurtigt frem mod målstregen, synes jeg, at de skulle give ham en chance igen.

Selvom TV 2 SPORTs eksperter er forundrede over beslutningen fra Trek-Segafredo, så fortæller Kim Andersen, at der ikke har været utilfredshed internt på holdet.

- Det er noget, vi har aftalt. Vi respekterer hinanden, og nu var det sådan i dag. Næste gang er det noget andet.

Får chancen næste gang

Tour de France er kun lige gået i gang, og der venter flere etaper, hvor Mads Pedersen vil kunne blande sig i en afsluttende spurt om sejren, hvis han får lov.

Og meget tyder på, at det kommer til at ske meget snart.

- Han får muligheden næste gang. På næste flade etape er jeg 99 procent sikker på, der bliver kørt for ham, siger Kim Andersen.

Allerede på onsdag venter der igen en flad etape, hvor det dog stiger en smule på de sidste kilometer. Hvis afslutningen vurderes at være for stejl for Mads Pedersen, er 7. etape en anden god mulighed for feltets sprintere.

Det endte som forventet i en massespurt, men det gjorde det ikke mindre interessant at følge finalen Video: Magnus Stig Christensen