Tour de France

Hjælperytter stoppede op og så Alaphilippe vinde på tilskuers telefon

Dries Devenyns fulgte afslutningen af 2. etape på en fans mobiltelefon, hvor belgierens kaptajn, Julian Alaphilippe, vandt sin første sejr i sæsonen.

Som hjælperytter er det altafgørende, at ens kaptajn får succes.

Det kan Dries Devenyns fra Deceuninck-Quick-Step skrive under på.

Jeg var selv følelsesladet og skreg højt

Dries Devenyns, Deceuninck-Quick-Step

Belgieren gik så meget op i sin rolle, at han kortvarigt valgte at stoppe op for at følge sin holdkaptajn, Julian Alaphilippe, på afslutningen af søndagens 2. etape i Tour de France.

Det skete på den sidste stigning, Col des Quatre Chemins, hvor Dries Devenyns inden da havde udført sit arbejde ved at beskytte den franske superstjerne og køre ham frem til en fordelagtig position forrest i feltet.

- Jeg fulgte de sidste 500 meter af etapen på en fans mobiltelefon. Jeg ville bare se, om han ville få succes, og så vinder han. Jeg var selv følelsesladet og skreg højt. Jeg er meget glad for hans sejr, siger Dries Devenyns ifølge avisen Het Nieuwsblad.

Dries Devenyns kørte efter det aparte stop i mål på 2. etape i ensom majestæt som nummer 79 og kunne notere et tidstab på 14 minutter og 33 sekunder til sin franske kaptajn.

Angreb kort før toppen

Julian Alaphilippe var på forhånd udråbt som storfavorit til at vinde 2. etape af Tour de France, selvom den franske cykelrytter endnu ikke havde taget en sejr i den nuværende sæson.

Deceuninck-Quick-Step havde både udsigt til etapesejr og en gul trøje til Julian Alaphilippe, og historien kunne ikke været skrevet bedre for det belgiske cykelhold.

Storholdet havde fra start den danske mester i landevejsløb, Kasper Asgreen, med i det udbrud på syv ryttere, der prægede 2. etape.

Gruppen blev dog indhentet inden de sidste to stigninger, og Dries Devenyns måtte beskytte og køre sin kaptajn frem i feltet til stigningen Col des Quatre Chemins.

- Julian Alaphilippe var nervøs, men han følte sig stærk og ville vinde etapen, siger Devenyns.

På sidste stigning satte franskmanden et af sine velkendte og veltimede 'nålestiksangreb' ind, da han fik skabt det afgørende hul og kørte væk fra det decimerede felt kort før toppen.

Den vævre franskmand viser sin styrke Video: Magnus Stig Christensen

- Vi arbejdede hårdt, og så har Alaphilippe benene til at afslutte det. Det er virkelig stærkt, for han har ikke haft det let de seneste måneder, siger Dries Devenyns.

En følelsesladet sejr

Den populære franskmand mistede tidligere på året sin far, Jo Alaphilippe, efter længere tids sygdom. Følelserne fik derfor frit løb, da Alaphilippe havde passeret målstregen i Nice.

Den franske superstjerne lod tårerne trille, da han satte sig på jorden, og under det obligatoriske vinderinterview på tv blev Alaphilippe overvældet af sine følelser.

- Jeg ønsker at dedikere denne sejr til min far. Det var meget vigtigt for mig, og jeg er glad for, at det lykkedes, sagde Julian Alaphilippe.

Den hurtige franskmand mistede sin far tilbage i juni måned.

Stor forløsning

En anden af Alaphilippes hjælperyttere belgiske Tim Declercq var forståelig nok også begejstret for sin holdkaptajns ultimative succes.

Declerq valgte ikke at stoppe på etapen som sin landsmand Dries Devenyns, men belgieren hørte mange mennesker råbe Alaphilippes navn undervejs på etapen.

- Jeg håbede, han ville vinde, og da jeg så ham på scenen på storskærmen, var det virkelig en stor forløsning. Han fortjener det virkelig, siger Tim Declercq til Het Nieuwsblad.

Julian Alaphilippe fører i den samlede stilling af Tour de France med fire sekunder foran britiske Adam Yates efter de første to etaper.

Derfor starter franskmanden 3. etape i den ikoniske gule trøje, når Tour de France-feltet fra klokken 12.20 kører de 198 kilometer mod nordvest fra Nice til målbyen Sisteron.