Mads Pedersen accepterer holdets beslutning: - Helt fair

De fleste havde nok regnet med at se verdensmesteren spurte på 3. etape. Sådan blev det ikke, men der findes en god forklaring.

Optimismen blomstrede efter Mads Pedersens andenplads på 1. etape af Tour de France.

Og på 3. etape var der lagt op til en endnu en sprinterafslutning. Der var bare ét problem. Trek-Segafredo skulle ikke køre for Mads Pedersen. I stedet skulle Jasper Stuyven levere Edward Theuns til en spurt.

Men årsagen til det var faktisk helt naturlig. Det fortalte den danske verdensmester til TV 2 SPORT efter etapen.

- De har været på højdetræningslejr meget tæt derpå. Og Jasper bor i Monaco, så han kender også området. Edward og ham var ude at se ruten. Så det er helt fair, at vi skulle køre for en, der kender finalen fuldstændig, siger Mads Pedersen, inden han uddyber:

- Jeg har slet ikke noget imod den beslutning, der blev taget. Som jeg har sagt, ved jeg, at det er de vilkår, som vi kører under i den her Tour. Så jeg har fuld forståelse for beslutningen, slutter danskeren, der ikke selv var med på træningslejren.

Inden etapen skabte Treks beslutning stor mistro blandt TV 2 SPORTs eksperter. Blandt kaldte Rolf Sørensen det for en skandale.

Trek annoncerede inden årets Tour de France, at både Mads Pedersen, Jasper Stuyven og Edward Theuns kan få muligheden på de flade afslutninger. Sidstnævnte endte med at blive nummer seks på etapen.

"Kører 99 procent sikkert for Mads"

4. etape byder på en bjergafslutning, men allerede på 5. etape kan sprinterne få chancen igen. Dermed skal Treks ledelse vælge mellem holdets tre hurtige folk.

Men den beslutning er faktisk nærmest taget allerede.

- Mads får muligheden næste gang. På næste flade etape er jeg 99 procent sikker på, der bliver kørt for ham, siger Kim Andersen, der er sportsdirektør for Mads Pedersen og kompagni.

Det chance ser den 24-årige dansker selvsagt frem til.

- Hver chance jeg kan få, tager jeg. Jeg er helt klar, og jeg vil glæde mig til det, siger han.

Holdets tredje sprinter Jasper Stuyven har endnu til gode at få chancen for at vise sin hurtighed i årets Tour de France.