Quintana træt af at være på storhold - diskussioner blev for meget

Forud for denne sæson skiftede Nairo Quintana til franske Arkéa Samsic efter at have kørt otte år på storholdet Movistar.

Forventningerne har ofte været enorme til stjernerytteren Nairo Quintana, når han har stillet til start i Tour de France.

Men de seneste år har colombianeren haft svært ved at ramme det niveau, der i perioden 2013-2016 sikrede ham to andenpladser og en enkelt tredjeplads i det tre uger lange franske etapeløb.

Jeg endte med at blive træt af at være på et hold med flere kaptajner

Nairo Quintana

Nu vil 30-årige Quintana igen "kandidere til den samlede sejr", fortæller han i et interview med den spanske avis AS.

Det skyldes først og fremmest, at han inden indeværende sæson skiftede storholdet Movistar ud med franske Arkéa Samsic, der som et prokontinental hold er med på et wildcard.

- På Arkéa føler jeg mig tilpas og motiveret igen med alle mine holdkammerater, der bakker op om ét projekt. Jeg har det bedre på den måde, siger Nairo Quintana.

I sine sidste år på Movistar var det ikke givet, at Nairo Quintana var kaptajn. Eller han var kaptajn, men rollen blev ofte delt med en eller to andre ryttere.

Blev træt af diskussioner

I sidste års udgave af Tour de France måtte Nairo Quintana eksempelvis dele kaptajnrollen med Alejandro Valverde og Mikel Landa. Colombianeren blev selv nummer otte, mens Mikel Landa blev nummer seks og Alejandro Valverde nummer ni.

Det var en offentlig hemmelighed, at der ofte var diskussioner om hierakiet på Movistar-holdet, og at Quintana nu er sluppet for dem har været glædeligt.

- Diskussioner er ikke noget for mig. Jeg endte med at blive træt af at være på et hold med flere kaptajner, der alle havde det samme mål, siger Nairo Quintana.

Selvom den sidste tid på Movistar ikke var nogen stor succes, så var det alligevel med tårer i øjnene, at han sagde farvel til det spanske storhold i december sidste år.

'Solidt hold' skal hjælpe Quintana til succes

Som Movistar-rytter nåede Nairo Quintana at vinde Giro d'Italia i 2014 og Vuelta a Espana i 2016. Da han i september sidste år blev præsenteret som ny rytter på Arkéa Samsic, var det med målsætningen om også at kunne kalde sig vinder af Tour de France.

- Nu har jeg et solidt hold omkring mig. Barguil (Warren, red.) vil hjælpe i bjergene sammen med Anacona (Winner, red.) og Dayer (Quintana, red.). Vi er måske ikke den stærkeste gruppe til at kontrollere, som INEOS og Jumbo-Visma er, men jeg føler mig komfortabel og meget fokuseret.

Nairo Quintana er kommet til Tour de France i hæderlig form. I optakten til årets første Grand Tour har colombianeren blandt andet kørt sig til en tredjeplads i det stjernebesatte Tour de l'Ain, der blev vundet af Primoz Roglic.

Og netop Primoz Roglic var i midten af juli ganske imponeret over den colombianske stjerne, der i begyndelsen af sæsonen noterede sig for en række topresultater i mindre franske etapeløb.

- Han har allerede vist, hvor stærk han er i år. I Touren bliver det svært at stoppe ham, sagde Jumbo-Visma-rytteren til Cyclingnews.

Efter de første tre etaper af dette års udgave af Tour de France er Nairo Quintana nummer 13 i klassementet - 17 sekunder efter Julian Alaphilippe i førertrøjen.