Tour de France

Var langt bagud og vandt - intet at stille op, siger ekspert

Caleb Ewan fik taget revanche for første etape, hvor han ikke kom til at køre spurten.

Hvis nogen var i tvivl, er de det formentlig ikke længere. Caleb Ewan er feltets hurtigste mand.

Efter et styrt på 1. etape viste han på mandagens tredje etape, at han er feltets sprinterkonge. Sam Bennett lå ellers længe til sejren, men så kom Ewan ud af det blå med en helt utrolig fart.

Han har egentlig ikke brug for os på den sidste kilometer

Thomas De Gendt, holdkammerat

Australierens fart imponerede da også Morten Bennekou, der er ekspert i TV 2's Tour-studie.

- Man må sige, at han var klart den hurtigste. Jeg synes egentlig, at Quickstep gjorde det rigtige, og de sluttede det fint af. Nu blev Mørkøv spurgt til, om de gjorde noget forkert. Jeg synes, at de gjorde det rigtige, og så kom Ewan bare med den dobbelte fart, siger Bennekou og fortsætter:

- Der er ikke noget at stille op imod Ewan. Det så vi også her. Jeg tror også, at når de ser den, ender de med at sige, at de måske kunne have gjort det lidt anderledes, men ham der kunne vi ikke slå.

Det var Lotto Soudals første etapesejr i årets Tour de France.

Tiltrængt sejr

Og etapesejren falder bestemt på et tørt sted. Efter blot én etape blev Lotto-holdet nemlig reduceret med to ryttere. Både John Degenkolb og Philippe Gilbert udgik nemlig som følge af styrt.

Derfor var det naturligvis en glad Caleb Ewan, der gav sit vinderinterview.

- De sidste par dage har ikke været nemme for os. Den første dag styrtede vi og tabte to ryttere. Alle er stadigvæk motiverede. Vi vidste, at hvis det hele gik godt, ville jeg vinde spurten. Alle gjorde det godt.

"Han har egentlig ikke brug os"

Selvom australieren var hurtig til at rose sine holdkammeraten, kan de faktisk undværes. Det mener i hvert fald Thomas De Gendt, der vurderer, at Ewan er så god, at han helt kan klare sig selv.

- Han har egentlig ikke brug for os på den sidste kilometer. Han kan vinde, selvom han er alene, men det er bedre, at de andre er der til at hjælpe ham, siger holdkammeraten til TV 2 SPORT.

Det skyldes ganske enkelt, at den lille sprinter er dygtig til at 'hoppe' fra hjul til hjul på de afgørende kilometer.

- Caleb kan vælge sin egen linje. Han kan vælge hjul, og så kan han komme ud af ingenting på de sidste 50 meter. Han har et flot punch til sidst.

Ewan får givetvis chancen igen onsdag, hvor en ny halvflad etape venter. 4. etape derimod byder på en bjergafslutning.