Tour de France

Voldsomt uheld sender rytter ud af Touren - havde netop erobret bjergtrøjen

Cofidis-rytteren Anthony Perez er færdig i Tour de France, efter han styrtede på en nedkørsel og brækkede kravebenet.

Tredjedagen i Tour de France blev en dag med blandede følelser for franske Anthony Perez.

Dagen startede med, at Cofidis-rytteren kom afsted i udbruddet, hvor han formåede at samle point nok til, at han virtuelt erobrede løbets prikkede bjergtrøje.

Umiddelbart efter han havde overtaget bjergtrøjen, blev han sammen med den direkte konkurrent Benoit Cosnefroy opslugt af feltet, og med 79 kilometer til mål kom så meldingen om, at Anthony Perez var stået af og udgået af løbet.

Twitter skriver Cofidis, at Perez har brækket sit kraveben under et styrt, der angiveligt skulle være sket på en nedkørsel.

Ifølge livedækningen på Tour de France' hjemmeside skete styrtet efter en punktering, hvorefter han kolliderede med en servicebil fra franskmandens eget hold, Cofidis. Data viser, at han kørte med 58 kilometer i timen, da styrtet skete.

Ifølge det franske cykelmedie Cyclisme'Actu er Anthony Perez indlagt på et hospital i Tignes, hvor han blandt andet bliver behandlet for et ribbensbrud.

Kæmpede for bjergtrøjen

Anthony Perez var i udbrud for anden dag i træk for at jagte point til bjergtrøjen, der under mandagens etape sad på Benoit Cosnefroy, der også var med i udbruddet.

De to ryttere kæmpede en indædt kamp om bjergtrøjen, og efter at have vundet de to første spurter stod det klart, at Anthony Perez virtuelt havde kørt sig i trøjen med to point ned til Cosnefroy.

Umiddelbart inden Perez styrtede, valgte Benoit Cosnefroy at angribe igen med håbet om at kunne generobre trøjen. Det angreb endte med at være uden betydning.

Anthony Perez' exit fra Tour de France betyder, at Benoit Cosnefroy også efter etapen fører bjergkonkurrencen. Trøjens indehaver benyttede det obligatoriske interview til at sende sine tanker i retning af Cofidis-rytteren.

- Han var stærkere end mig i spurterne på bakkerne i dag. Nu har jeg blandede følelser. Jeg er glad for at bevare trøjen, men mine tanker er med Anthony, som skulle have erobret den, men styrtede og udgik, siger Benoit Cosnefroy til Tour de France' hjemmeside.

Fjerde rytter, der udgår

Den uheldige franskmand er den fjerde rytter, der må forlade Tour de France tidligere end forventet.

Efter 1. etape måtte Lotto Soudals John Degenkolb og Philippe Gilbert samt Rafael Valls fra Bahrain-Merida sige farvel til den franske Grand Tour efter at være styrtet på løbets førstedag.

Anthony Perez var netop gået i gang med karrierens tredje Tour de France.