4. etape | Sisteron > Orcières-Merlette | 1. september

Allerede på 4. etape slutter en etape på en stigning, og det glæder jeg mig meget til at se.

square to 16x9

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Thibaut Pinot, Egan Bernal, Sergio Higuita

*** Nairo Quintana

** Pello Bilbao, Daniel Felipe Martinez, Miguel Angel Lopez

* Pierre Roland, Emanuel Buchmann, Marc Hirschi

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Ikke Jordens hårdeste bjergetape, men alligevel fedt, at der så tidligt i løbet er en afslutning opad.

Nøglepunkt

Med 3 km til toppen er der 500 meter, hvor den stiger med 8 procent i 500 meter, her er det et godt sted at slå hullet, for venter du meget længere, er stigningen meget mere overskuelig for dem, der sidder i det røde felt.

square to 16x9

Hvis jeg var sportsdirektør

Hos EF Education First ville jeg sige, at der maksimalt måtte køre seks-syv mand i udbrud, holde dem i kort snor hele dagen og så sætte hårdt tempo på sidste stigning. Især nu hvor Dani Martínez har smidt klassementet, skal de satse på at vinde etapen, eventuelt med Sergio Higuita. Så kan Martínez tage del i hjælpearbejdet.

Betydning for klassement

Det er ikke en etape, der giver de voldsomme forskelle, men tyve sekunder vundet her kan vise sig meget vigtige i den sidste ende.

Dagens dansker

Kasper Asgreen har næppe forpligtigelser for sin sprinter denne dag, og lige netop en stigning som denne, hvor stigningsprocent ikke er alt for voldsom, er han god til.

Ruten

Første bjergafslutning betyder, at favoritterne må spille ud. Den sidste stigning er dog ikke Jordens sværeste, så forskellene bliver næppe store. Omvendt ved nogle af de ryttere, der ikke lige frem knuselsker enkeltstarter, at jo længere de venter, jo færre muligheder er der for at tage tid.

Apropos muligheder så er der ikke rigtig mulighed for at lave den store udskilning inden den 7,1 km lange afsluttende stigning. Den er heller ikke for alvor stejl, og dermed kan forskellene godt blive relativt små. Et scenarie med en lidt større favoritgruppe, der kommer til mål sammen, er bestemt et noget, jeg anser som meget sandsynligt.

Orcières-Merlette Frankrig, 25. sep 2020, 14:00

3 Skyet Regnbyger 4 m/s Let vind fra nordvest 0 mm

Hvad med udbruddets chance? Som altid i bjergene er den bestemt til stede. Omvendt kan en etape som denne være nemmere at kontrollere end en megahård bjergetape for de hold, der ønsker at kontrollere.

Et hold som Groupama-FDJ kunne måske godt tænkes at ville vinde etapen med Thibaut Pinot.

En klatrestærk udbryder, der har siddet i en større udbrydergruppe hele dagen, skal ikke have mere end halvandet minut for at holde hele vejen til mål. Han skal dog ikke være for utålmodig og sætte sine udbrudskollegaer for tidligt. Hvis han angriber på næstsidste stigning, kan han få det svært på det otte km lange og svagt stigende dalstykke, især hvis der er modvind.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 4. etape. Video: TV 2 SPORT