Tour de France

Riis-kaptajn i ’store smerter’: - Vi kunne se metalpladen i hans albue

Domenico Pozzovivo er stadig mærket, efter han på Tourens 1. etape røg i asfalten og blandt andet slog sin venstre albue.

For et år siden blev Domenico Pozzovivo påkørt under en træningstur.

Resultatet var en punkteret lunge, en brækket arm, et brækket ben og seks brækkede ribben. Skaderne var så omfattende, at italienerens karriere var i overhængende fare for at være slut.

Da han kom i mål kunne vi se hans metalplader inde i albuen

Bjarne Riis

Men efter fem operationer, hvor 37-årige Pozzovivo blandt andet fik indlagt fire metalplader i kroppen, gjorde han i denne sæson comeback på World Touren, da han fik chancen hos Team NTT.

Domenico Pozzovivo blev udtaget til dette års Tour de France, men forhåbningerne om et godt resultat i klassementet led et alvorligt knæk, da han styrtede slemt allerede på lørdagens indledende etape.

Holdets danske sportschef, Bjarne Riis, fortæller til TV 2 SPORT, at skaderne er alvorlige.

- Vi håbede på at kunne køre noget klassement med Pozzovivo, men han styrtede jo på 1. etape og har slået sig ret slemt.

- Da han kom i mål kunne vi se hans metalplader inde i albuen, og det var ikke ret optimistisk. Han har haft store smerter de første to dage efter, siger danskeren i programmet AftenTouren.

Et mirakel, at han fortsat er med

Til trods for det alvorlige styrt på 1. etape formåede Domenico Pozzovivo med hjælp fra sine holdkammerater at komme i mål i samme tid som Alexander Kristoff, der krydsede målstregen først.

Søndag mistede italieneren kontakten til favoritgruppen, og er nu et halvandet minut efter Julian Alaphilippe i løbets gule førertrøje.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er et mirakel, at han overhovedet er med i Tour de France efter sit styrt for et år siden, hvor han kom meget, meget slemt til skade. Derudover synes jeg, det er et mirakel, at han stadig kører her efter 3. etape efter sit styrt på 1. etape, siger Bjarne Riis.

Pozzovivo er inden tirsdagens 4. etape nummer 38 og er den bedst placerede NTT-rytter i klassementet.

Jagter etapesejre i Tour de France

Udover Domenico Pozzovivo er det yderst begrænset, hvad Team NTT har til rådighed, når vi snakker ryttere, der kan gøre sig gældende i klassementet.

Til gengæld har de en hurtig sprinter i den nykårede europamester, Giacomo Nizzolo, der med en tredjeplads mandag sørgede for det første topresultat til det sydafrikanske mandskab.

- Vi kører efter etapesejre, som vi gjorde i dag (mandag, red.). Nizzolo er godt kørende, og det synes jeg også, han viste i dag, og det er ligesom det, vi går efter. Og så må de andre også prøve at komme ud at køre efter nogle etapesejre, siger Bjarne Riis.

Michael Valgren er eneste dansker på Team NTT's Tour-hold, og han har tidligere luftet muligheden for, at han personligt kan køre efter en etapesejr.