5. etape | Gap > Privas | 2. september

5. etape er ikke en klassisk sprinteretape. De sidste kilometer bliver hårde for dem.

square to 16x9

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Caleb Ewan

**** Peter Sagan

*** Giacomo Nizzolo, Sam Bennett

** Elia Viviani, Matteo Trentin

* Niccoló Bonifazio, Bryan Coquard, Alexander Kristoff

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Sprinterne bliver udfordret hver dag, og de helt klassiske sprinterdage er en truet art.

Nøglepunkt

De sidste otte kilometer, der stiger svagt. Hvis et hold som Lotto Soudal kører den klogt, kan Caleb Ewan sagtens vinde.

Hvis jeg var sportsdirektør

For BORA-hansgrohe, ville jeg sige til mine ryttere, at de skal forsøge at sætte et højt tempo mod afslutning, så de kan genere de andre sprintere. Det vil gøre det nemmere for Peter Sagan at vinde.

Betydning for klassement

Som altid skal klassementsfolkene holde sig til. I en finale som denne kan der nemt opstå huller, og det er dumt at miste 15 sekunder, man kæmpede hårdt for i går, fordi man sidder for langt tilbage i dag.

Dagens dansker

Hvis Michael Valgren sidder godt, og han ser muligheden, kan han sagtens prøve at lave et nummer som Jesper Skibby på 5. etape i 1993.

De sidste kilometer

square to 16x9

Ruten

Sprinterne skal lige overleve de første fem kilometer ud af Gap, som går opad det meste af tiden. Bevares – det er ikke den værste vej væk fra Gap, som ligger nede i en gryde imellem diverse små bjergtoppe. Faktisk kan sprinterne ikke tillade at brokke sig, da de kører væk fra Alperne og ud i et betydeligt fladere terræn.

Faktisk er de første 100 kilometer meget af vejen svagt faldende, hvilket gør, at cyklen næsten kører af sig selv. Dermed er det nok ikke den værste dag at gå i udbrud. Omvendt er det heller ikke den værste dag at skulle sidde og føre nede i feltet.

Privas Frankrig, 25. sep 2020, 08:00

11 Skyet Regnbyger 2 m/s Svag vind fra vest 0 mm

Mon ikke store motorer som Kasper Asgreen og Thomas De Gendt nok skal holde udbryderne stangen og senere hente dem igen, så sprinterne kan afgøre etapen imellem sig?

De sidste otte kilometer stiger svagt op imod Privas - en vej, der veksler mellem alt fra en til tre procents stigning. Det lyder måske ikke af meget, men det er nok til, at det sætter sig i benene inden spurten. Derfor kan ryttere som Sagan, Trentin og Kristoff sidde med en lille fordel på hånden, da alle tre er gode i en hård spurt.

Der er også mulighed for at lave et nummer og køre væk på den sidste kilometer af etapen i bedste Skibby-stil. Stybar har eksempelvis vundet en etape på den måde ved at køre på en lille stigning op imod mål i Le Havre.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 5. etape. Video: TV 2 SPORT