Tour de France

Asgreen angreb for sjov, da Tour-etape blev kørt som aldrig før

Den danske mester angreb undervejs, men det var kun for at underholde. Flere siger, at de aldrig har set en lignende etape.

Lad os være ærlige. 5. etape af årets Tour de France blev noget af en langgaber.

På intet tidspunkt kom der et udbrud afsted, og det fik feltet til at køre i et roligt tempo på store dele af turen fra Gap til Privas.

Efterfølgende blev danske Kasper Asgreen spurgt til det rolige tempo. Og det viste sig, at han var i sit muntre hjørne.

Hvorfor blev det så kedeligt de første 160 kilometer?

- Det skal du sgu ikke spørge mig om. Du skal spørge nogle af de små hold i stedet. Total… og Vital… Concept og hvad fanden de ellers hedder alle sammen, siger Kasper Asgreen med et smil.

Den danske mester henviser naturligvis til de lidt mindre hold Total Direct Énergie og B&B Hotels-Vital Concept.

Asgreen var i hopla efter onsdagens etape. da han blev mødt af TV 2 SPORTs reporter. Video: TV 2 SPORT

"Det var bare sjov og ballade"

Da der ikke var nogen, der angreb, tog Asgreen selv en beslutning. Han valgte nemlig at stikke afsted.

- Det var bare sjov og ballade. Der var ikke rigtig nogen, der gad at køre, så tænkte jeg: Jeg laver lidt sjov for at underholde lidt, siger han.

Selvom han for en kort stund fik følgeskab af udbrudskongen Thomas De Gendt, mente koldinggenseren det på ingen måde alvorligt.

- Der var ikke ingen af os, der skulle nogen steder. Det var bare for, at der skete lidt på tv – det var sjov og ballade.

Det er tydeligt at se, at der ikke er et udbrud, der skal hentes Video: Magnus Stig Christensen

Der var i det hele taget en meget løssluppen stemning i feltet. Det kan du se i videoen ovenfor.

"Har aldrig oplevet det før i Touren"

Kasper Asgreen var nemlig langt fra den eneste, der synes, at der skete for lidt. Herunder har vi samlet et udpluk af cykelfolk, der har kommenteret på etapens forløb.

  • Matt White, sportsdirtektør Michelton-Scott: - Jeg kan ikke huske en etape i Tour de France uden et udbrud. Det er normalt, at de inviterede eller lokale hold altid er interesserede i at få nogen afsted. Sådan var det ikke i dag.
  • Simon Geschke, Team Sunweb: - At sige det var et moderat tempo er en overdrivelse. Jeg har aldrig oplevet det før i Touren, og jeg forstår det heller ikke. Det er jo ikke alle hold, der har en sprinter. Jeg overvejede selv at køre afsted i fem kilometer for at få det røde rygnummer, skriver han på Twitter.
  • Mads Pedersen, Trek-Segafredo: - Det var en underlig etape. Der var ikke noget udbrud, så vi lå bare og kørte tempo hele dagen.
  • Wout van Aert, Team Jumbo-Visma: - Det var måske den nemmeste etape, jeg nogensinde har kørt, fordi der ikke var noget udbrud - på ingen måde en høj fart, siger han ifølge Cyclingnews til Eurosport.
  • Rolf Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT: - Jeg kan ikke mindes, det er sket før. Det kan jeg simpelthen ikke huske.

Torsdag venter der en etape, der formentlig bliver mere underholdende. Her skal rytterne nemlig op ad tre kategoriserede stigninger. Du kan se 6. etape på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 11.