Tour de France

Drilsk finale får eksperter til at pege på Riis-rytter som favorit

TV 2 SPORTs eksperter er sikre på, at onsdagens etape skal afgøres i en massespurt og håber på at kunne se Mads Pedersen med fremme.

Team NTT har ét primært mål under dette års Tour de France: At jagte etapesejre.

Det sydafrikanske mandskab kommer til årets første Grand Tour uden et stort klassementshåb, og derfor skal de forsøge at vinde så mange etaper som muligt, har holdets danske sportschef, Bjarne Riis, tidligere udtalt.

Indtil nu har Team NTT ikke haft meget at juble af, men det kan de meget vel komme til på onsdagens 5. etape, vurderer TV 2 SPORTs eksperter Mads Würtz Schmidt og Lars Bak.

- Jeg ville skyde på Nizzolo i morgen. Jeg tror på, han kan tage den. Han kommer i god form, siger Mads Würtz Schmidt med henvisning til, at Nizzolo kort inden Tour de France vandt både EM og det italienske mesterskab i landevejscykling.

Onsdagens etape er primært en flad en af slagsen, men på de sidste kilometer stiger det en smule. Netop det faktum gør, at de to eksperter spår NTT-rytteren gode chancer mod sprintere som Caleb Ewan og Sam Bennett, der kæmpede om sejren på mandagens etape og henviste Nizzolo til tredjepladsen.

- Det stiger en lille smule, så det er stadigvæk Caleb, Sam Bennett og så måske Nizzolo, som blev flot nummer tre i går og som egentlig kørte en alt for lang spurt, der skal køre om sejren. Nizzolo er måske dark horse til i morgen (onsdag, red.), siger Lars Bak.

Giacomo Nizzolo har aldrig tidligere vundet en etape i en Grand Tour. I 2015 og 2016 vandt han dog pointtrøjen i Giro d'Italia.

Spurt kan passe godt til Sagan

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har selv Caleb Ewan som favorit, men hvis der bliver sat et hårdt tempo på de sidste kilometer, kan det favoritværdigheden nemt tippe en anden vej.

- De sidste otte kilometer stiger svagt op imod Privas - en vej, der veksler mellem alt fra en til tre procents stigning. Det lyder måske ikke af meget, men det er nok til, at det sætter sig i benene inden spurten.

- Derfor kan ryttere som Peter Sagan, Matteo Trentin og Alexander Kristoff sidde med en lille fordel på hånden, da alle tre er gode i en hård spurt, skriver Chris Anker Sørensen i sin daglige etapebeskrivelse.