Cykling

Italien bliver VM-vært med 'en af de hårdeste ruter'

Italien skal være vært for det udsatte VM i landevejscykling.

Den italienske by Imola bliver vært for VM i cykling sidst i september, oplyser UCI. Det bliver et VM med både enkeltstart og linjeløb, men kun for eliten.

Det oplyser den internationale cykelunion, UCI, på Twitter.

VM skulle oprindeligt have været afholdt i Schweiz, men det blev aflyst på grund af den nye coronavirus. Siden har UCI arbejdet på at finde en erstatning.

Programmet for VM 2020

  • Torsdag den 24. september: Kvindernes enkeltstart
  • Fredag den 25. september: Herrernes enkeltstart
  • Lørdag den 26. september: Kvindernes linjeløb - 144 kilometer/cirka 2750 højdemeter
  • Søndag den 27. september: Herrernes linjeløb - 259,2 kilometer/næsten 5000 højdemeter

Ifølge UCI har tre italienske og et fransk bud været i spil. Valget er som nævnt faldet på Imola, der ifølge UCI-præsident David Lappartient har budt ind med en af de hårdeste ruter i VM-historien.

VM-ruten skal køres på en rundstrækning på 28,8 kilometer, og der skal køres henholdsvis fem og ni omgange for kvindernes og mændenes vedkommende. Undervejs er der to stigninger på cirka 10 procent. Det går opad i 3 ud af de 28,8 kilometer.

Nyheden om VM i Imola sætter samtidig en slutdato for Mads Pedersens ejerskab over den regnbuestribede trøje. Han må køre i den, indtil VM begynder.

- Jeg er sikker på, at VM i Imola bliver en sportslig fest, selvom vi er i en vanskelig tid, siger UCI-præsident David Lappartient til unionens hjemmeside.

- Det er et ægte cykelområde, og det bliver en af de hårdeste ruter i VM-historien. Jeg ser frem til at se løbene, tilføjer han.