6. etape | Le Teil > Mont Aigoual | 3. september

6. etape af Tour de France 2020 kan blive led for klassementsrytterne, der ikke skal undervurdere denne dag.

square to 16x9

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Tadej Pogacar

*** Egan Bernal, Miguel Angel Lopez

** Guillaume Martin, Thibaut Pinot, Adam Yates

* Nicolas Roche, Gorka Izagirre, Lennard Kämna

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

En etape, man godt kan undervurdere.

Nøglepunkt

Col de la Lusette er stigningen, hvor udskilningen skal ske og hullet slås.

square to 16x9

Hvis jeg var sportsdirektør

På INEOS ville jeg tidligt på Col de la Lusette sætte pres på de andre, så Bernal kunne prøve et angreb. De har om nogen holdet til at gøre det, selvom de har vist små svaghedstegn.

Betydning for klassement

Det er endnu et bjergslag og derfor vigtig for klassement. Hvis du som klassementsrytter igen i dag taber lidt tid, så må du nok indse, at det bliver svært at komme til tops på podiet. En dårlig dag kan alle have - to er lidt for meget.

Dagens dansker

Niklas Eg kan sagtens få en vigtig rolle, og hvis han sidder med i udbrud, kan han bruges for Richie Porte og Bauke Mollema langt ind i finalen.

Ruten

Er det et bjerg med et par nedkørsler undervejs, eller er det tre selvstændige stigninger, der afslutter etapen? Det er et godt spørgsmål, og gode spørgsmål kan ikke altid besvares godt.

Hvis du anskuer det som det første, er den afsluttende stigning 34 kilometer lang med 3,9 %. Altså samme længde som Val Thorens-stigningen, der sluttede sidste års Tour de France. Dog havde Val Thorens højere stigningsprocent.

Saint-Sauveur-Camprieu Frankrig, 25. sep 2020, 14:00

7 Nogen sol Regnbyger 9 m/s Frisk vind fra nordvest 0 mm

Der, hvor jeg vil hen med dette, er, at du bestemt ikke skal undervurdere denne etape, selvom den afsluttende del af bjerget kun stiger med fire procent i snit over otte kilometer, hvilket en professionel rytter altså ikke frygter. Der er dog en del stigninger i benene inden, så ryttere kommer til at have rigtig meget akkumuleret syre i benene.

Rytterne bliver virkelig udfordret op ad Col de la Lusette, som er en led stigning. Et par kilometer inden toppen stiger den en kilometer med 12 procent i snit. Det kunne meget vel være her, at angrebet skulle sættes ind. I drømmescenariet har man så en hjælper, der har været i udbrud på toppen, der kan føre på den korte nedkørsel og et godt stykke op imod mål.

Selv hvis man er på egen hånd, kan man dog godt have held med sit forehavende, da der kun er 13,5 kilometer ind fra toppen af Col de la Lusette, og hovedparten af vejen er opad. Det kræver dog, at man har slidt nogle af de andre holds hjælperyttere op.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 6. etape.