Tour de France

Astana har ventet ti år på triumfen, de fik i dag

Holdet, hvor Jakob Fuglsang også er på kontrakt, kunne juble over en etapesejr efter bjergafslutningen torsdag.

Astana har ventet længe - meget længe.

Vi skal nemlig helt tilbage til 2010 for at finde den seneste kasakhiske etapesejr i Tour de France. Dengang kom Aleksandr Vinokurov først over stregen, da han snød sprinterne på 13. etape.

Torsdag kunne landet igen fejre en Tour-triumf, da Alexey Lutsenko kørte alene i mål.

- Det er en stor drøm for vores hold - men også for kasakhisk cykling. Vi har ventet på den her dag i mange år, og så fik vi en sejr til den kasakhiske mester på et kasakhisk hold - og så endda på en Tour-etape.

- Vi er alle meget glade og stolte af at levere den her succes til vores land, siger Dmitriy Fofonov, der er sportsdirektør på Astana, til holdets hjemmeside.

Kazakhstan har i alt vundet fem etaper i verdens største cykelløb. Aleksandr Vinokurov står noteret for fire af dem, mens den sidste var en holdtidskørselssejr til Astana.

"Min drøm gik i opfyldelse"

For Lutsenko selv var der også tale om en emotionel dag.

- Tour de France var et af mine største mål i sæsonen. Jeg har drømt om den her sejr i lang tid, og nu gik min drøm i opfyldelse, siger Lutsenko.

Og så gjorde det bestemt ikke noget, at han kørte i den kasakhiske mesterskabstrøje.

- Det var en fantastisk følelse at vinde i den her trøje, lyder det fra etapevinderen.

Fredag får Lutsenko og resten af holdet formentlig et velfortjent hvil. 7. etape bliver med al sandsynlighed en sag for sprinterne, og her har Astana ikke noget oplagt bud.