- Det rimer på Fuglsang, siger elitechef om ny VM-rute

VM skal afholdes i italienske Imola, der ifølge den internationale cykelunion er klar med en af de hårdeste ruter i VM-historien.

- 5000 højdemeter rimer på Jakob Fuglsang. Og 5000 højdemeter er for de færreste.

Det konkluderer elitechefen i Danmarks Cykle Union, Morten Bennekou, efter at have hørt de første detaljer om den nye VM-rute i italienske Imola.

VM køres på en rundstrækning på 28,8 kilometer. Undervejs er der to stigninger på cirka 10 procent. Det går opad i 3 ud af de 28,8 kilometer.

Herrerne skal køre ni omgange. Det giver i alt 259,2 kilometer og cirka 5000 højdemeter.

- Da VM blev aflyst slog jeg det lidt ud af hovedet, men jeg håber, at jeg kan nå at komme i en form, så jeg kan køre med om sejren. Det er et langt løb med 5000 højdemeter, det burde være til min fordel. Jeg ville nok se mig selv som en af favoritterne, men jeg er helt sikkert ikke alene om det, siger Jakob Fuglsang til BT.

Flyttet fra Schweiz til Italien

VM skulle oprindeligt have været afholdt i Schweiz fra den 20. til den 27. september. For at undgå smittespredning af den nye coronavirus valgte Schweiz dog at aflyse, og siden har den internationale cykelunion UCI arbejdet på at finde en ny vært.

Lyn-analyse

Fuglsangs chancer ser gode ude. Den her rute kan godt minde lidt om Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt. Det er store løb – og løb som Fuglsang har vundet. Han er et godt bud på en mand, der kan tage medalje på den her hårde rute.

Løsningen blev Imola og et VM kun for eliten. Herrernes linjeløb køres som planlagt den 27. september præcis en uge efter afslutningen på Tour de France, hvor Jakob Fuglsang ikke er med.

- Det havde været en fin forberedelse at køre en Grand Tour inden VM. Jakob er dog rigtig god til at træne sig til højt niveau, så jeg er ikke så bekymret i hans tilfælde, siger Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang kører ikke Tour de France, fordi han satser på Giro d'Italia senere på året.

Uttrup jubler

I 2020 kører herrerne og kvinderne den samme VM-rute, og det glæder Cecilie Uttrup Ludwig. Kvinderne kører dog fem omgange i stedet for ni, så deres total hedder 144 kilometer og 2750 højdemeter.

- Jeg tror ikke, det er den eneste mulighed, der kommer for mig i karrieren. Men det ligner en ret flot mulighed. Hvis man har gode ben, og det hele spiller, så tror jeg, at det er en god mulighed, siger Uttrup til ritzau.

Programmet for VM 2020

  • Torsdag den 24. september: Kvindernes enkeltstart
  • Fredag den 25. september: Herrernes enkeltstart
  • Lørdag den 26. september: Kvindernes linjeløb - 144 kilometer/cirka 2750 højdemeter
  • Søndag den 27. september: Herrernes linjeløb - 259,2 kilometer/næsten 5000 højdemeter