Tour de France

Gul trøje gør oprindelig Tour-plan sværere, siger Yates

Adam Yates ser frem til weekenden, hvor han håber at kunne køre med om en etapesejr.

For langt de fleste ryttere i Tour de France, vil det at køre i den gule førertrøje være en drengedrøm, der går i opfyldelse.

Adam Yates har formentlig også trukket på smilebåndet en gang eller to, efter han onsdag kunne iklæde sig den prestigefyldte trøje for første gang i karrieren.

Men faktisk er titlen som løbets førende rytter med til at besværliggøre det, der egentlig er Mitchelton-SCOTT-rytterens helt store mål i Frankrig.

- Jeg vil gerne vinde en etape, for det var det, vi kom efter. Men det er meget svært, når man fører løbet. Vi tager det en dag ad gangen og ser, hvad der sker, siger 28-årige Yates i det obligatoriske interview efter etapen.

At Adam Yates overhovedet er i den gule trøje, kom som en stor overraskelse for ham selv og resten af feltet.

Yates fik den overdraget, efter at franske Julian Alaphilippe havde fået en tidsstraf på 20 sekunder for at bryde reglementet ved at modtage forplejning inden for de sidste 20 kilometer af onsdagens 5. etape.

Selvom han pludselig lå nummer ét i verdens største cykelløb, forsikrede den 28-årige brite, at han stadig "er der mere for etapesejre end klassementet", da han lod sig interviewe efter sin tur på podiet.

Men mon ikke han alligevel vil tage kampen op, hvis han fortsat er med i toppen i sidste uge?

"Det bliver virkelig hårdt"

Adam Yates har aldrig tidligere vundet en etape i det franske etapeløb, selvom han tilbage i 2016 kørte sig til en fjerdeplads i klassementet.

Briten havde på forhånd udpeget torsdagens etape som en god mulighed for endelig at få en Tour-sejr på CV'et. Men de planer blev lavet om, da han pludselig sad i førertrøjen.

Mitchelton-SCOTT-kaptajnen ser nu frem til weekendens to bjergetaper i stedet.

- I morgen (fredag, red.) er det en sprinteretape, og så kommer der to meget hårde etaper. Der vil være en masse stigninger, så det bliver virkelig hårdt, men vi har et meget stærkt hold, både til flade etaper og til bjergetaper, så det ser vi frem til, siger Adam Yates.

I weekenden køres der i Pyrenæerne, og her har Yates-familien gode minder. Tvillingebroren Simon Yates, der ligeledes kører for Mitchelton-SCOTT, vandt sidste år to etaper, da Tour de France-feltet lagde vejen forbi den populære bjergkæde.

Da Simon Yates sidste år triumferede to gange, havde han allerede kørt sig ud af klassementet. Spørgsmålet er, om Adam Yates får samme muligheder på weekendens etaper, når han, som det ser ud lige nu, fortsat er med i toppen.

Adam Yates skifter næste sæson til det britiske storhold Team INEOS efter at have kørt hele sin karriere på det australske Mitchelton-SCOTT-mandskab.