Tour de France

Rolf Sørensen efterladt målløs efter ’uhørt’ bjergslag

Alle favoritterne var yderst passive på Tourens 6. etape, hvor Astana-rytteren Alexey Lutsenko kørte alene over målstregen.

Forventninger til Tourens 6. etape var tårnhøje.

Etapens afslutning var krydret med en stejl kategori 1-stigning, hvor det var forventet, favoritterne ville teste hinanden.

Men lige så store som forventninger var, lige så stor var skuffelsen, da det hele udspillede sig. Et enkelt sekund hentet af Julian Alaphilippe var de eneste ændringer i klassementet.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen var da også tydeligt skuffet efter etapen, hvor et favoritfelt på 29 ryttere trillede i mål sammen.

- Den franske kommentator Jean-François Bernard, som var en kæmpe, kæmpe stjerne, slog bare ud med armene efter etapen. Han sagde bare, ”hvad sker der? Det er utroligt. Der er ingen, der rører på sig”.

- Og jeg må sige, at jeg er lidt målløs. Der er jo nogen, der skal hente noget tid på Roglic og Dumoulin, fordi de har så stærk en enkeltstart. Der er jo andre ryttere, der kommer i nød, hvis man ikke prøver et eller andet. Jeg tror, de er 30 mand, der kommer til mål sammen i den gruppe der. Det er jo uhørt.

Klassementsrytter havde forventet mere

Måske forventninger var skruet op, men Rolf Sørensen var altså ikke den eneste, der havde forventet noget fra favoritterne.

Trek-Segafredo-rytteren Bauke Mollema, der kører for klassementet i år, og som blev nummer seks på etapen, forventede ligeledes mere.

- Jeg forventede, at der ville blive kørt hurtigt på den stejle stigning med 20 kilometer til mål. Men jeg tror, at alle venter til det, der kommer i de næste par uger. I sidste ende holdt udbruddet til mål.

- Det var ikke en ret høj fart, men det var stadigvæk ikke en super nem dag, fortæller hollænderen efter etapen.

Feltet bestemmer selv, hvordan de vil køre det her

TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul

Alt gik efter planen for storholdene

Det var især INEOS og Jumbo-Visma, der var store forventninger til på bjergslaget. De to hold kontrollerede dog bare feltet, men spillede ikke ud i klassementskampen.

Etapen gik dog ganske forventeligt for de to storhold.

- Jeg havde forventet det her en smule. Vi behøver ikke at vise os frem hver dag. Vi tog initiativ på de rigtige dage, og det her var ikke en af dem, siger Tom Dumoulin til Nieuwsblad, hvor konkurrenten fra INEOS Dylan Van Baarle også giver sin forklaring.

- Vi ønskede at blive ude af farezonen. Vi vidste, det ville blive en svær stigning. Så fra bunden kørte vi til, og så brugte vi dagen på at tjekke de andre ud. Vi forventede ikke fyrværkeri i dag, siger hollænderen.

’Feltet bestemmer’

Arrangørerne bag Tour de France har ellers gjort meget for at skabe spænding fra start.

Således har der allerede i den første uge været flere bjergslag. Henrik Jul, der agerer ekspert for TV 2 SPORT under Tour de France, værdsætter forsøget.

Rytterne kan dog bare ikke tvinges til at køre på en bestemt måde.

- Arrangørerne har valgt at starte ugen med bulder og brag med masser af bjergafslutninger. Det var vi meget begejstret for, men det kan godt være, vi skal være mindre begejstret.

- Feltet bestemmer selv, hvordan de vil køre det her. Og de har bare bestemt, at vi nok skal få, hvad vi venter på, men at det bare ikke bliver endnu.