Undrer du dig også? Derfor kører Tour-favorit i anderledes trøje

TV 2 SPORTs eksperter er ikke imponeret over designet på Primoz Roglic trøje under dette års Tour de France.

Primoz Roglic er blandt de helt store favoritter til at bære løbets gule førertrøje, når Tour de France-feltet når til Paris.

Sloveneren har fra start kørt i førertrøjens farve, da Jumbo-Vismas trøjer er normalvis er gule, men når det hollandske storhold viser sig frem, så skiller Roglic' trøje sig alligevel ud fra resten af holdet.

Det er jo farligt at være modepoliti. Men jeg synes ikke, det er en heldig nationaltrøje

Chris Anker Sørensen

Og det skyldes ikke, at han allerede bærer den prestigefyldte førertrøje.

Jumbo-Vismas trøje har normalt sorte skuldre, mens de på slovenerens trøje er gule. Også på maven er der små forskelle, hvor Primoz Roglic har et mørkeblåt motiv under et gult bryst, mens de almindelige Jumbo-Visma-trøjer er sorte og gule på mave- og brystregionen.

Under TV 2 SPORTs digitale livedækning af Tour de France har flere læsere undret sig over, hvorfor stjernerytteren har en anderledes trøje end sine holdkammerater.

Svaret er ganske simpelt. Primoz Roglic er slovensk mester i landevejscykling, og som traditionen foreskriver i professionel cykling, bliver det æret ved en særlig trøje, hvor det fremgår, at den pågældende rytter er national mester.

TV 2 SPORT har forsøgt at få et svar på, hvorfor Roglic skuldre er gule, mens resten af holdet har sorte skuldre. Jumbo-Visma er ikke vendt tilbage.

Motiv er Sloveniens højeste bjerg

Det var i slutningen af juni, at Roglic vandt det nationale mesterskab i landevejscykling, mens han blev nummer to på enkeltstarten. De to løb var de første professionelle løb i Europa efter coronapausen.

Når rytterne sidder foroverbøjet på deres cykler kan det være svært at se motivet på Jumbo-Visma-trøjen, og derfor er det ikke nemt at se, at det er en slovensk mesterskabstrøje, som Tour-favoritten bærer.

Da Primoz Roglic på tirsdagens 4. etape krydsede målstregen først og kastede armene i vejret, kunne man tydeligt se, at det slovenske flag er malet henover maven, mens det mørkeblå motiv er et bjerg. Helt nøjagtigt er der tale om Mount Triglav, som er det højeste bjerg i Slovenien.

"Farligt at være modepoliti"

TV 2 SPORTs eksperter Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen, der begge har haft en lang og gloværdig karriere i professionel cykling, er dog ikke imponeret over forsøget på at lave en flot mesterskabstrøje til den slovenske stjerne.

- Det er jo farligt at være modepoliti. Men jeg må bare sige, at jeg synes ikke, det er en heldig nationaltrøje, sagde Chris Anker Sørensen under kommenteringen på 5. etape og fik straks opbakning fra Rolf Sørensen.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der kan lide den – eller det må de jo selv kunne.

Chris Anker Sørensen pegede efterfølgende på et par trøjer, som han selv betragter for en succesfuld national mestertrøje.

- Jeg kan godt lide Kasper Asgreens rød/hvide trøje. Jeg synes, den er smuk. De har også lavet en flot spansk mesterskabstrøje til Luis Leon Sanchez. Den er også utroligt smuk.