Tour de France

Dumoulin langer ud efter tilskuere

To positive coronatestresultater kan sende et helt Tour de France-hold hjem. Derfor holder rytterne godt øje med tilskuerne.

Normalt sætter Tom Dumoulin pris på de entusiastiske tilskuere, der støtter rytterne med højlydt hujen.

I Tour de France 2020 er det dog ikke alle tilskuere, Jumbo Visma-stjernen er lige vild med. Der er nemlig flere, der trodser reglerne og stiller sig op i vejkanten uden mundbind.

- Det er ikke godt. Der var mange, der heppede på os uden ansigtsmaske. Normalt gør det mig glad – det er med til at skabe Tour de France. Men der er en risiko på stigningerne. Ifølge virologerne er risikoen for at blive smittet lille, men der er kun én, der skal være hårdt ramt af coronavirus (før det kan smitte, red.). Måske hænger det i luften, mens vi kører forbi, og så kan vi blive ramt, siger Tom Dumoulin til belgiske Nieuwsblad.

Rytterne bærer selv mundbind i både start- og målområdet for at undgå smitte. Når de cykler, kører de til gengæld uden maske.

Flere nye tilskuerregler

Ude på Tour-ruten skal tilskuere til gengæld bære mundbind, ligesom flere andre restriktioner er vedtaget i år. For eksempel må man ikke køre i bil eller autocamper op til stigningerne. Her skal al transport foregå til fods eller på cykel. Derudover er mange opfordret til at blive hjemme.

- Det er politiets opgave at sikre, at alle bestemmelserne bliver overholdt. Touren har også lavet en informationskampagne, der kører dagligt i lokale og regionale medier, på tv i forskellige sprog samt i radioen og på sociale medier. Tour-karavanan viser også de officielle budskaber, inden rytterne kommer, skriver Baptiste Ollier, der er presseansvarlig hos Tour-arrangøren ASO, til TV 2 SPORT.

Indtil nu er ingen Tour de France-ryttere blevet testet positiv for den nye coronavirus. Hos Lotto Soudal blev der til gengæld lavet to mistænkelige prøver lige inden Tour-starten, og derfor sendte holdet fire ansatte hjem.