Tour de France

- Folk troede, jeg var Sagan, siger Bennett

Sam Bennett kørte torsdag i Tourens grønne pointtrøje for første gang. Det var ikke helt gået op for en række tilskuere.

- Sagan! Sagan!

Flere gange måtte Sam Bennett lade sig hylde som Peter Sagan, da han torsdag kørte i den grønne pointtrøje.

En række tilskuere havde simpelthen ikke opdaget, at Bennett erobrede trøjen på 5. etape.

- Det var fantastisk at køre i trøjen. Og sjovt indimellem, fordi folk nogle gange troede, jeg var Peter Sagan. De er så vant til at se ham i grønt, at de råbte ’Sagan’ efter mig, fortæller Bennett til Cykling Weekly.

Sam Bennett, der stadig har sin første etapesejr til gode, forsikrer dog, at han også hørte sit eget navn blive råbt.

Deceuninck – Quick Step-rytteren fører pointkonkurrencen foran netop Peter Sagan:

  1. Sam Bennett, 129 point
  2. Peter Sagan, 117 point
  3. Alexander Kristoff, 93 point
  4. Caleb Ewan, 75 point
  5. Matteo Trentin, 71 point

- Jeg havde ikke planlagt, at jeg skulle gå efter at vinde den grønne trøje. Egentlig ville jeg køre efter etapesejre, men det kan være, jeg skal ofre det for at kunne beholde trøjen, siger Sam Bennett, der er blevet nummer 4, 2 og 3 på de første sprinteretaper.

I jagten på den grønne trøje spiller Michael Mørkøv en stor rolle. Danskeren kører leadout for Bennett i spurterne, og så hjælper han også til på de indlagte spurter. Her kører Mørkøv med om pointene sammen med Bennett, der på den måde kan øge sit forspring og dermed forsvare den grønne farve, der også pryder hans cykel.

Bennett kører med grøn kæde, grønt styrbånd og grønne flaskeholdere.

Peter Sagan har kørt 127 etaper i den grønne pointtrøje. Syv gange har han båret den til Paris som vinder af konkurrencen. I dette Tour de France har slovakken indtil rådet over trøjen i to etaper.