Tour de France

Her bliver Mads Pedersen og sprinterne smadret - eksperter dybt imponeret

TV 2 SPORTs eksperter hylder Peter Sagan, der sammen med sit hold, BORA-hansgrohe, skabte stor dramatik på 7. etape.

Forventningerne til fredagens etape i Tour de France var klare og tydelige.

Et udbrud ville køre afsted, det ville blive hentet igen, og det hele skulle afgøres på de absolut sidste meter i en massespurt mellem feltets hurtigste sprintere.

Av, av, av. Sikke et kup, han har lavet, Peter Sagan

Rolf Sørensen

Men der skulle ikke gå mange minutter, før de forventninger blev helt og aldeles punkteret. På kategori 3-stigningen Côte de Luzençon efter få kilometer satte Peter Sagans BORA-hansgrohe-mandskab sig frem og lagde et massivt pres på resten af feltet.

Et pres, der fik konsekvenser med det samme. Den ene sprinter efter den anden mistede kontakten til feltet.

- Hvis de bliver sat af, så kører Sagans hold hele vejen til mål, lød det fra TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen under kommenteringen.

Det var lige nøjagtigt, hvad der skete. Caleb Ewan og Giacomo Nizzolo blev sat som de første, og herefter fulgte en lang række store sprintere. Sam Bennett, Alexander Kristoff, Cees Bol, Elia Viviani og danske Mads Pedersen mistede alle kontakten til feltet.

I løbet af kort tid var forspringet oppe på mere end to minutter, og det skulle vise sig bare at blive større og større.

- Av, av, av. Sikke et kup, han har lavet, Peter Sagan.

- Hvor er han sej, Peter Sagan. Det er bare så stor klasse at gå ud og lede efter de momenter. Det er det, som jeg personligt holder så meget af, lød det fra Rolf Sørensen, da det efterhånden stod klart, at grupperne efter feltet ville få mere end svært ved at nå op.

Generobrer pointtrøjen ved stort kup

Peter Sagan har de seneste mange år været den ubestridte konge over pointkonkurrencen i Tour de France. Syv gange ud af de seneste otte år har den slovakiske stjernerytter modtaget den grønne trøje i Paris.

Men i år har han fået konkurrence fra Deceuninck-QuickSteps Sam Bennett, der inden fredagens etape var 12 point foran Sagan i pointkonkurrencen.

- Han er simpelthen en opfinder på, hvordan han skal vinde den grønne trøje. Det er som om, at han siger til Sam Bennett, at det er min, sagde Rolf Sørensen.

Under etapen blev Peter Sagan nummer to i den mellemliggende pointspurt, hvor han blev slået på stregen af Team CCC's Matteo Trentin.

Men med de 17 point, som han fik med sin andenplads, sikrede BORA-hansgrohe-stjernen, at han virtuelt kom i den grønne trøje. Det tyske hold fortsatte efter pointspurten med et sætte et hårdt tempo.

Ifølge Chris Anker Sørensen var det også med et henblik på at øge mulighederne for en etapesejr.

- Sagan tænker jo også på en etapesejr, men selvfølgelig vil han også gerne vinde den grønne trøje. Det er så imponerende, at han finder de her muligheder. Han vil gerne selv have pointene, men han sørger også for, at de andre bliver holdt ude af point.

Etapen er stadig i gang. Artiklen opdateres, så snart rytterne er kommet i mål.