Tour de France

Mads Pedersen overrasket over Sagans 'kup': - Det havde vi sgu ikke troet

Mads Pedersen var på forhånd blevet udråbt som en af de ryttere, der kunne have kørt med om sejren på fredagens etape.

Peter Sagan har adskillige gange skabt overskrifter for sin måde at køre cykelløb på i Tour de France.

Fredag eftermiddag gjorde han det igen, da han sammen med sit hold BORA-hansgrohe satte et storstilet angreb ind på feltets øvrige sprintere efter ganske få kilometer af 7. etape.

Det tyske hold satte sig frem og lagde et massivt pres, da de kom ind på kategori 3-stigningen Côte de Luzençon. Det skulle vise sig at få store konsekvenser for de hurtigste ryttere, der hurtigt mistede kontakten til feltet - heriblandt danske Mads Pedersen, der selv havde håbet på en massespurt.

- Vi vidste godt, at starten ville blive hård, men vi havde sgu ikke troet, at BORA ville køre sådan på, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- Jeg kunne nok godt have siddet anderledes. Lidt længere fremme. Men der er ikke så meget at tænke over. Jeg fuckede det op. Jeg kom ikke med i første gruppe, og så var der ikke power til at lukke det. Det var en mistet chance, siger den danske verdensmester videre.

Mads Pedersen tog ikke selv del i jagten

Mads Pedersen endte i samme gruppe som blandt andre forhåndsfavoritterne Caleb Ewan fra Lotto Soudal og Team Sunwebs Cees Bol.

Det faktum, at han havnede i samme gruppe med nogle af de bedste sprintere, gav et kortvarigt håb for den 24-årige dansker.

- Da vi så blev sat, sad hele Sunweb-holdet i den gruppe, hvor jeg sad. Jeg tænkte, det var fint, at hele holdet sad og var klar til at lukke det igen. Men tiden blev bare længere og længere, og da de havde fire minutter, vidste vi godt, vi aldrig kom tilbage.

- Sunweb var der med det samme og forsøgte at lukke. De fik lov at prøve. For at være ærlig tog jeg ikke del i det arbejde, fordi de var så mange. Lotto Soudal kom også og skulle lukke tingene, siger Mads Pedersen.

"Der blev kørt vanvittigt stærkt"

Danskerens gruppe på 41 ryttere, hvor også Casper Pedersen, Michael Mørkøv og Søren Kragh Andersen sad, kom i mål lidt over et kvarter efter etapevinderen, Wout van Aert.

Da TV 2 SPORT fangede Mads Pedersen efter etapen, var det tydeligt, at han havde haft tid i løbet af dagen til at komme sig over den missede chance for en massespurt.

- Det er ærgerligt. Men nu blev der kørt stærkere, end jeg kunne følge med på. Jeg kunne have siddet længere fremme, og så kunne jeg måske have siddet med. Men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg må bare se fremad mod spurten efter hviledagen.

Inden Mads Pedersen og resten af feltet kommer så langt, venter der to dage i Pyrenæerne, hvor øjnene i stedet rettes mod feltets bedste bjergryttere.

Flad vej, sidevindskørsel, bjerge og ikke mindst sprinten. Der er ikke den disciplin, som Wout van Aert ikke mestrer.