Tour de France

Tidligere Tour-hold afslog Roglic-tilbud uden overhovedet at tænke over det

UCI Pro-holdet Circus-Wanty Gobert havde ingen anelse om, at det i 2015 sagde nej til en usleben diamant. Nu er han i den gule førertrøje.

Salgstalen var formentlig ikke den bedste, da en agent for knap fem år siden tog kontakt til det lille belgiske cykelhold, der dengang hed Wanty-Groupe Gobert.

- Han ringede til mig for at finde ud af, om vi var interesserede i en ung slovener, som kom fra skihop, og som gerne ville være cykelrytter, fortæller holdets general manager Jean-François Bourlart ifølge dhnet.be.

Rytterens navn var Primoz Roglic, den tidligere juniorverdensmester i skihop, som opgav den sport for i stedet at satse på cykling.

Overvejede det end ikke

Det gav ham i 2013 en kontrakt på det lille hold Adria Mobil, hvor han i 2014 og 2015 faktisk leverede flotte resultater i mindre løb.

Men det var ikke nok for Bourlart.

- Jeg tog mig ikke engang tid til at tænke over det. Jeg sagde, at vi ikke var interesserede. Det var for risikabelt, specielt fordi knægten ikke havde nogen fortid i landevejscykling, siger han.

- Jeg sagde til mig selv, at det ville blive for svært at gøre ham til cykelrytter.

Jean-François Bourlart slutter af med at kigge i bagklogskabens ulideligt klare lys og konstaterer, at det "formentlig er den kommende vinder af Tour de France."

Et Tour de France, som Circus-Wanty Group er blevet vraget til i år, efter det tre gange i træk kom med på et wildcard.

Lotto-Jumbo så lyset

At Primoz Roglic "formentlig er den kommende vinder" er søndag kommet et skridt tættere på at være sandt, da han kørte sig i løbets gule førertrøje for første gang i karrieren.

Efter at Jean-François Bourlart sagde nej i slutningen af 2016, sagde Lotto-Jumbo - det nuværende Jumbo-Visma - ja til at tage sloveneren ind som neopro.

De så dengang noget spændende i Roglic.

- Han har virkelig efterladt et indtryk i forskellige løb, hvor han er kørt fra WorldTour-ryttere. Han har allerede været en topatlet, og det er sådan, han tænker og lever. Hans drive passer godt til vores hold, sagde den forhenværende team manager Nico Verhoeven, da han kunne præsentere Roglic som ny rytter på holdet.

Han pegede blandt andet på, at han var i rivende udvikling, lærte hurtigt og havde en stor motor.

Resten er historie.

Karrieren tog for alvor fart hos det hollandske hold i 2017, hvor Primoz Roglic især var en brølstærk enkeltstartsrytter med etapsejre i disciplinen i Basketlandet Rundt, Romandiet Rundt og endda i Tour de France.

Året efter blev han så nummer fire i Tour de France-klassementet, og det kulminerede i Grand Tour-sammenhæng sidste år, hvor han vandt Vuelta a España.

Nu er spørgsmålet så, om han kan holde trøjen hele vejen til Paris og stille sig øverst på skammelen som vinder af verdens største cykelløb.