Tour de France

- Vi kører for Mads Pedersen, forsikrer sportsdirektør

Danskeren får chancen på 7. etape. Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Trek-Segafredo har indtil nu kørt et rotationsprincip, hvor både Edward Theuns og Jaspar Stuyven - foruden Mads Pedersen - har fået chancen.

Skal Mads Pedersen spurte i dag?

Det spørgsmål stiller mange danskere sig nok, hver gang det ligner en sprinteretape i årets Tour de France.

Og torsdagens 7. etape bliver med al sandsynlighed en afslutning for feltets hurtige folk. Derfor har vi spurgt Trek-Segafredos danske sportsdirektør, Kim Andersen, hvem de kører spurten for.

Kører I for Mads Pedersen på 7. etape?

- Hvis det bliver en sprint, bliver der kørt for Mads. Etapen passer ham godt. Det er en lang lige indgang til spurten. Den passer bedre end de to foregående, siger Kim Andersen.

Ender det hele med en massespurt, kan netop det faktum blive til Mads Pedersens fordel.

- Det kan hjælpe os med en lang lige indgang. Vores tog har ikke den højeste topfart, men de har så meget power, at de kan holde en høj fart i lang tid.

Mads P.: - Vi har en lille fordel

Den detalje hæfter den danske verdensmester sig også ved. Specielt, fordi Treks gearing er lidt anderledes end konkurrenternes.

- Vi har en lille fordel med vores gear. Vi har en tier i stedet for en ellever (højere gear red.). Det er en lille fordel for os, at det er en lang, hurtig spurt, siger Mads Pedersen.

Danskeren blev lige akkurat slået på stregen af 1. etape. Alexander Kristoff vandt.

Men mest af alt glæder nummer to fra 1. etape sig bare til at få chancen igen.

- Jeg kører spurten - så må vi sgu håbe på et godt resultat. Jeg er motiveret for at køre en god spurt. Jasper Stuyven og Edward Theuns laver nogle af de bedste leadouts, der findes. Det tror jeg, at de kommer til at gøre igen. Så må jeg forsøge at levere, lyder det.

"Det kan jeg ikke love ham"

Mads Pedersen har tidligere givet udtryk for, at holdet vil køre for ham på resten af de flade afslutninger i Tour de France. Det bliver dog ikke nødvendigvis sådan.

Det fortalte Kim Andersen efter 6. etape.

- Jeg kan ikke love, at det er ham, der skal køres for på de resterende flade etaper. Men det vil jeg da håbe. Vi må se, hvordan Mads har det, siger Kim Andersen.

Ekspert tror på australier

Hvis Mads Pedersen vil køres for, kan han passende starte med at vinde 7. etape. Men skal det lykkes, skal danskeren først og fremmest slå Caleb Ewan. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert, Chris Anker Sørensen.

Således scorer Ewan fem stjerner i etapebeskrivelsen til 7. etape.

Eksperten har ligeledes tiltro til Sam Bennett, Giacomo Nizzolo og Alexander Kristoff, mens Mads Pedersen har fået to ud af fem stjerner.