Belgisk fænomen kan 'absolut ikke' vinde en Grand Tour, siger træner

TV 2 SPORTs cykelekspert Morten Bennekou mener, at Wout van Aert har udviklet sig til at være en rytter i verdensklasse på alle parameter.

Han kan spurte, han kan køre enkeltstart og han kan køre opad i høj fart.

Belgiske Wout van Aert har med en ekstrem alsidighed taget den internationale cykelverden med storm de seneste år.

Kan han vinde en Grand Tour? Nej

Marc Lamberts

Et godt eksempel er Jumbo-Visma-rytterens præstationer i løbet af den første uge i Tour de France. På 4. etape tog han en lang og hård føring op ad kategori 1-stigningen Orcières-Merlette, og dagen efter slog verdens bedste sprintere i en massespurt.

Fredag gentog belgieren så kunststykket, da han vandt spurten i et reduceret felt og tog sin anden etapesejr på tre dage.

Man fristes til at tro, at der ingen grænser er for 25-årige Van Aert. Men grænserne er der, hvis man spørger hans personlige træner, Marc Lamberts.

- Kan han vinde en Grand Tour? Nej. Når det kommer til løb som Tirreno-Adriatico (italiensk etapeløb, red.) uden lange og stejle stigninger, som Greg van Avermaet vandt i 2016, vil jeg sige ja. Men Giro, Tour, Vuelta? Absolut ikke, siger træneren til avisen Het Laatste Nieuws.

Wout van Aert har efter genstarten på cykelsæsonen i august været noget nær ustoppelig i de løb, han har stillet op i.

"Ved ikke, hvor mine grænser går"

Jumbo-Visma-rytteren har inden Tour de France vundet klassikerne Strade Bianche og Milano-San Remo, det belgiske mesterskab i enkeltstart samt en etape i Critérium du Dauphiné.

Men selvom han den seneste måneds tid har tanket rigeligt med selvtillid, vil han gerne give sin træner ret i betragtningen om, at mulighederne for at vinde en Grand Tour er yderst begrænsede.

- Jeg klatrer ret godt, og jeg kører gode enkeltstarter, så alt udover en Grand Tour er inden for min rækkevidde.

- Men jeg tror, det er en god ting, at jeg ikke kender mine grænser endnu. Jeg er 25 år, og det er virkelig en fornøjelse fortsat at opdage, hvad jeg er i stand til, sagde Wout van Aert til Cyclingnews efter sin sejr i Milano-San Remo.

Ekspert dybt imponeret over Van Aert

Inden Wout van Aert slog sit navn fast på landevejen, har han i en årrække været blandt de absolut bedste cykelcross-ryttere i verden, hvor han har vundet VM hele tre gange som senior.

TV 2 SPORTs cykelekspert Morten Bennekou, der til daglig er elitechef i Danmarks Cykle Union, vil ikke afvise, at tiden i cykelcross har noget at gøre med hans tårnhøje niveau på landevejen.

- Skal alle til at køre cykelcross om vinteren? Han udvikler sig i hvert fald stille og roligt verdensklasse i alle landevejssportens discipliner. Nu nærmer han sig også verdensklasse i bjergene, og vi vidste allerede, at han også har det i afslutningerne, sagde Bennekou efter sejren på 5. etape.

For et år siden vandt Wout van Aert for første gang en etape i Tour de France, da han i sin debut i det franske etapeløb vandt 10. etape. Nu har han vundet tre.

I 2018 fik de danske cykelfans Wout van Aert at se på tætteste hold, da han vandt PostNord Danmark Rundt.