Danske Tour-ryttere beder arrangører gribe ind: - Det er ren corona-tagselvbord

Flere af danskerne var ikke glade for, at tilskuerne kom for tæt på. Mads Pedersen håber, at ASO og UCI reagerer.

Franske Nans Peters vandt 8. etape, men det var ikke det, der optog de danske ryttere mest efter etapen.

På flere af stigningerne stod tilskuerne nemlig meget tæt på rytterne. Og hvad værre var - langt fra alle havde mundbind på.

Hvis du tænker på coronaen, er det selvfølgelig ikke super trygt

Michael Mørkøv, Deceunick-Quick Step

Det oplevede Mads Pedersen på tætteste hold, og han var ikke ligefrem imponeret.

- Det var ikke det fedeste. Jeg tænkte, at det var ren corona-tagselvbord, når man røg op imellem dem (tilskuerne red.). Jeg ved ikke, om det er usikkert – men det er ikke det fedeste, siger Mads Pedersen og uddyber:

- For at være helt ærlig var det ikke galt på den første stigning. På den anden stod de mere tæt, og på den sidste var der alt for mange mennesker.

Flere bakker op

Mads Pedersen var bestemt ikke den eneste, der oplevede det sådan. Også Søren Kragh var utilfreds efter etapen.

- Jeg tror, at ASO (Tour de France-arrangørerne, red.) skal sætte barrierer op lidt længere nede på bjergene. De kom lidt for tæt på, og der var lidt for mange mennesker, siger Sunweb-rytteren, der blev nummer otte på etapen.

Heller ikke Michael Mørkøv, der var en del af samme udbrud som Søren Kragh, var glad for forholdene.

- De stod lidt, som de plejer – i hvert fald, der hvor jeg kørte. De stod tæt på. Hvis du tænker på coronaen, er det selvfølgelig ikke super trygt, siger Mørkøv.

Michael Rasmussen: - Lignede nærmest epicenter

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen er i Frankrig for at dække løbet for Ekstrabladet. Ham talte TV 2 SPORT også med efter etapen. Og han tror ikke nødvendigvis, at feltet når at køre alle 21 etaper.

Er du bekymret for, om Tour de France når helt til Paris?

- Det har jeg været siden starten. Lige nu er vi på det højeste smittetal nogensinde i Frankrig. Hvis det fortsætter i den retning ret mange dage endnu, tror jeg, at der er nogen, fra officiel side, der vil løfte øjenbrynene og sige, at det er en rigtig dårlig idé, siger Michael Rasmussen.

Hans oplevelse af målområdet efter 7. etape var ej heller positiv.

- Jeg har været her nogle dage efterhånden. Da jeg gik hen over den her plads, hvor løbet netop var kørt i mål fredag, lignede det nærmest et nyt epicenter for corona, siger han.

Mads Pedersen vil gøre noget

Den danske verdensmester, Mads Pedersen, har derfor også tænkt sig at gøre noget.

- Vi har en gruppe, hvor jeg nok skal lægge min stemme ind. Så må vi håbe, at der bliver taget fat i UCI (den internationale cykelunion) og ASO, siger verdensmesteren.

Det er ikke et krav, at tilskuerne skal bære mundbind. Til gengæld stod mange af tilskuerne tættere end de anbefalinger, der er udstedt af de franske myndigheder.