Ekspert forventer angreb fra slagne Tour-ryttere på stor bjergetape

Det er oplagt, at de klassementsryttere, der mistede tid fredag, skal ud og forsøge at hente det tabte tilbage på lørdagens etape, mener Lars Bak.

Revanche.

Det kan man godt forestille sig er udgangspunktet for den del af klassementsrytterne, der satte tid til på fredagens etape i Tour de France.

For selvom 8. etape fra Cazéres-sur-Garonne til Loudenvielle blot er 140 kilometer, så er der rig mulighed for at hente det tabte tilbage, hvis man går til etapen med en offensiv attitude.

For feltet rammer for alvor Pyrenæerne, og skal over to kategori 1-stigninger og en enkelt udenfor kategori, når Col de Menté, Port de Bales og Col de Peyresourde skal passeres.

TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak kan sagtens forestille sig, at Bahrain-McLarens Mikel Landa skal ud og hente tabt tid tilbage i kendt terræn.

- Jeg tror, at en som Landa vil ud for at sondere terrænet, fordi han kan køre en god nedkørsel. Det kan måske være en, der vil hente noget tilbage. Vi er jo også tæt på Spanien. Det ville være godt at se ham.

Den 30-årige spanier satte 1:21 til på syvende etape, da han ikke kom med i forreste gruppe, da sidevinden splittede feltet med 38 kilometer til mål.

Andre ryttere med klassementsambitioner, der led samme skæbne som Landa, var Tadej Pogacar fra UAE Emirates og Trek-Segafredo-duoen Richie Porte og Bauke Mollema, der også mistede 1:21 i forhold til de førende.

Store navne skal vise sig

Og det er ryttere som dem, som Lars Bak forventer rører på sig undervejs på lørdagens etape, hvor han regner med, det i sidste ende er de store navne, der sidder med i afgørelsen.

- Det er jo en flad start, hvor i princippet alle ryttere kan køre med. Der kører nok et ret stort udbrud på en 10-12 mand. Det vil være klassementsfolkene, der skal vinde etapen, synes jeg. Dem, der kommer i udbrud, skal have rigtig gode ben for at holde hele vejen. Så kan det være, at nogle af de klassementsfolk, som tabte tid i dag, de vil ud at hente tid i morgen.

Men det er ikke udelukkende rytterne, som satte tid til fredag, der har sat kryds ved Pyrenæer-etaperne, det har det franske håb Thibaut Pinot også gjort. Franskmanden er 13 sekunder efter Adam Yates i den gule trøje.

- Vi er fokuseret på Pyrenæerne. Vi skal gøre løbet så hårdt som muligt lørdag, for at trætte vores rivaler, og så angribe på søndag.

Søndagens 9. etape byder på fire toppe på de 154 kilometer.