Porte blev far, da han skuffede i sidevinden: - Har været en speciel omgang

Trek Seagfredo-kaptajnen har lettere ved at sluge det bitre tidstab fredag, efter han blev far efterfølgende.

Det var den helt store kolbøtte, som Trek Segafredo-kaptajnen Richie Porte slog i går.

Først tabte australieren 1 minut og 21 sekunder på 7. etape i forhold til de andre favoritter, da han blev fanget i sidevinden på det, der ellers lignede en ufarlig etape.

Men i løbet af fredagen blev den skuffende dag på cyklen vendt til lidt af en solstrålehistorie, da hans kone Gemma fødte en datter, og den 35-årige kaptajn blev far for anden gang.

- Mens jeg havde en skuffende dag på cyklen i går, fik min kone, Gemma, og jeg selv en lille guldklump, skriver australieren på Instagram og uddyber i en video på holdets Twitter-profil.

- Det har været en speciel omgang de sidste par dage. Min kone gik i fødsel i går, så det havde jeg i tankerne gennem hele dagen, at vi ved etapeafslutningen sandsynligvis ville have en ny baby, siger Richie Porte.

- Det er fantastisk og jeg ville selvfølgelig gerne have været der til fødslen, men Touren er opgaven lige i øjeblikket. Det bliver to lange uger, men jeg ser frem til at komme hjem og møde hende.

Sætter alt i et perspektiv

Den nye datter skal hedde Eloise, og det er et plaster såret efter fredagens tidstab.

- Da jeg startede Touren vidste jeg, det var en mulighed, at jeg ville gå glip af fødslen, og det er der jo ingen forældre, der har lyst til, men jeg tror, det sætter alting i perspektiv. I går var ret skuffende, men også underligt, fordi vi så har fået et barn.

Lige nu er Richie Porte 1:34 efter den førende Adam Yates, men det betyder ikke, at han har opgivet at lave et godt resultat - heller ikke selvom, der er en lille ny datter, der trækker derhjemme.

- Touren er et spil, og det betyder ikke, at jeg ikke er motiveret de næste dage og uger for den sags skyld, men fødslen opvejer det hele. Og vi er stadig i godt humør her og vil kæmpe hele vejen til Paris.