Søren Kragh tæt på topresultat: - Det giver god moral

Søren Kragh startede selv udbruddet, der kørte tidligt på etapen. Til sidst kunne han dog ikke følge med de bedste.

De færreste vil nok betegne Søren Kragh Andersen som en bjergrytter.

Ikke desto mindre gik han i udbrud på lørdagens 8. etape, som blandt andet bød på løbets første stigning uden for kategori. Og det viste sig at være en god idé.

Der var drama på den 8. etape af årets Tour de France, hvor flere favoritter tabte tid og en franskmand kom så trold ud af en æske som etapevinder.

Med flot kørsel sikrede Sunweb-rytteren sig en ottendeplads på etapen. Og derfor var det naturligvis en glad dansker, der kom i mål.

- Jeg var glad for at sidde foran på sådan en etape. Det er langt federe end at sidde nede bagved. Det gav god moral. Nu skal jeg bare have noget mad og ligge i min seng, lød det fra en træt Søren Kragh.

Sunweb har ingen kaptajn med i årets Tour de France. Derfor har danskeren og resten af holdet fået fripas til at jagte etapesejre.

Lider i højderne

Den 26-årige rytter fik problemer med at sidde med de bedste på den næstsidste stigning. Men det var ikke overraskende for ham selv.

- Når vi kommer over 1500 højdemeter, lider jeg. Efter den næstsidste stigning kunne jeg godt mærke, at jeg var gået virkelig dybt, og benene var ved at være tomme.

- Jeg vidste godt, at det kunne blive et problem. Det var ikke en spildt dag. Det var god træning, og jeg ser fremad.

Søren Kragh forklarede i samme ombæring, at i fremtiden godt kan satse på de helt store bjergetaper.

- Jeg skal bare smide et par kilo. Så kan det godt være, at jeg er der. Det tror jeg også godt, at jeg kan. For fremtiden tror jeg godt, at sådan nogle etaper her kan passe mig.

Det er Søren Kraghs tredje Tour de France. Hans bedste resultat er en fjerdeplads på en enkeltstart sidste år. Han er tidligere blevet nummer fem på to enkeltstarter i samme løb.