Asgreen sætter årets fartrekord i Touren

Lørdagens 8. etape i Tour de France bød på en dansk fartrekord, da Kasper Asgreen nåede op på små 100 kilometer i timen på en nedkørsel.

Favoritterne fløj i flæsket på hinanden, og Kasper Asgreen fløj i flæsket på Pyrenæernes asfalt, da han kørte hurtigt. Rigtig hurtigt.

Danskeren i de rød-hvide farver var nemlig i rekordhumor. For havde Col de Menté-nedkørslen været en motortrafikvej i Danmark, ville Kasper Asgreen have fået en fartbøde.

Han toppede, da han ramte 97,1 kilometer i timen. Det er den højeste hastighed målt i dette års Tour de France. Det skriver løbsarrangørerne på Twitter.

- Det er sgu meget sjovt, jeg kan godt lide det. Det kilder lidt i maven, siger en grinende Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Det var først efter etapen, det gik op for danskeren, at han havde kørt hurtigt.

- Nå, jamen fedt. Det skal nok passe. Jeg har kørt mange nedkørsler efterhånden, og det er så sjældent, der sker noget. Medmindre man får en forhjulspunktering, så skal man nok klare den, siger han.

Satser på at slå rekorden igen

Selvom dækkene under ham kun er 26 millimeter brede, er det ikke første gang, Kasper Asgreen bider skeer med de høje hastigheder.

Under VM i Østrig ramte han 110 kilometer i timen, fortæller han.

Og det er ikke utænkeligt, at han vil nærme sig de tal i dette års Tour de France, hvis det står til Kasper Asgreen selv.

- Jeg satser på at få den (hastigheden, red.) højere op senere i løbet. Det må være målet, nu hvor jeg ved, det er muligt, siger han.

Tidligere hastigheder måler langt over 100 kilometer i timen

Det skal ikke tage noget fra Kasper Asgreens flotte fartbedrift, men for at sætte tingene i perspektiv har andre ryttere kørt langt hurtigere tidligere.

I 2016 på niende etape af Tour de France nåede australske Leigh Howard op på 122,7 kilometer i timen.

Senere i løbet kom franske Jérémy Roy op på 127 kilometer i timen, mens den tyske sprinter Marcus Burghardt kunne tage den endelige håneret med sine 130,7 kilometer i timen.

I morgen venter 9. etape fra Pau til Laruns, hvor flere favoritter skal forsøge at indhente mange af de minutter, som de tabte på lørdagens etape.

Du kan se etapen på TV 2 og TV 2 PLAY. Der er optakt i studiet fra 12:00, og etapen forventes at starte 12:50.