Tour de France

Bjarne Riis' klassementshåb ude af Tour de France

Domenico Pozzovivo er ude af dette års Tour de France. Italieneren styrtede på 1. etape.

Bjarne Riis og Team NTT har mistet endnu en rytter under dette års Tour de France.

Italienske Domenico Pozzovivo, der styrtede på førstedagen, er søndag aften udgået af løbet grundet sine skader. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig ærgerligt, at Domenico er blevet tvunget til at trække sig. Vi var meget optimistiske i forhold til, at han kunne være i stand til at gøre sig gældende i klassementet, men den mulighed blev taget fra ham på 1. etape, siger Bjarne Riis, der er den øverste sportslige chef og medejer af det sydafrikanske mandskab.

Team NTT er nu uden to af holdets absolut største profiler. Lørdag mistede holdet således sprinteren Giacomo Nizzolo, der i optakten til Tour de France blev både europamester og italiensk mester i landevejscykling.

På 1. etape røg 37-årige Domenico Pozzovivo i asfalten, og selvom han formåede at kæmpe sig i mål uden at miste tid, så var det tydeligt for enhver, at det var en slagen kriger, der vendte tilbage til holdbussen.

For et år siden blev Pozzovivo påkørt, og skaderne dengang var så store, at han over flere gange skulle opereres, hvor han blandt andet fik lagt metalplader i albuen. Metalplader, som man ifølge Bjarne Riis kunne se, da han kom i mål på åbningsdagen.

"Smerten har været enorm hver dag"

Men den tidligere etapevinder i Giro d'Italia kørte videre trods de store smerter. Men efter 9. etape blev det for meget.

- Jeg ønskede ikke at forlade Touren uden at se, om min krop kunne komme sig undervejs, men smerten har været enorm hver dag. Og når man så medregner risikoen for at styrte igen og tilføre en endnu større smerte var simpelthen for stor, siger den rutinerede italiener i pressemeddelelsen.

På søndagens etape kom Domenico Pozzovivo i mål som nummer 54 - 12 minutter efter etapevinderen Tadej Pogacar.

Nu kan NTT-rytteren så rejse hjem til Italien, hvor han skal forsøge at komme sig hurtigst muligt, for Bjarne Riis har allerede planen klar.

- Jeg har set, hvordan han har kæmpet sig heroisk gennem lidelserne, og nu er vi kommet til konklusionen om, at det er det bedste for ham at stoppe. Vi vil have, han tager hjem og har fokus på at komme sig, så han kan begynde at forberede sig på Giro d'Italia, siger den danske sportschef.

Det sydafrikanske hold har under dette års Tour de France kørt sig til både en tredjeplads og andenplads. Men de mangler fortsat en sejr.

Nu hvor hverken Domenico Pozzovivo eller Giacomo Nizzolo kan hjælpe med at opnå den målsætning, er det i stedet op til danske Michael Valgren, Edvald Boasson Hagen, Ryan Gibbons, Michael Gogl, Roman Kreuziger, Max Walscheid.