Ekspert hæfter sig ved detalje i favoritkamp: - Det lover godt

TV 2 SPORTs cykelekspert har en forventning om, at colombianske ryttere på et tidspunkt vil skabe en alliance mod Primoz Roglic.

Adam Yates, Primoz Roglic, Guillaume Martin, Romain Bardet, Egan Bernal, Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Tadej Pogacar og Enric Mas.

De ovenstående navne er rækkefølgen på det øjeblikkelige klassement for de 10 bedste ryttere i årets Tour de France, og afstanden mellem Adam Yates i førertrøjen og Enric Mas på 10.-pladsen er på bare et enkelt minut.

Det bliver mand mod mand, og det lover godt for de kommende uger

Lars Bak

Ingen af rytterne kører på samme hold, og da lørdagens bjergrige etape skulle afgøres, sad de allesammen alene. Uden hjælperyttere.

En detalje, som TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak noterede sig, da det hele skulle gøres op efter etapen.

- Det, jeg hæfter mig ved i dag, er, at stort set alle favoritter er alene. Det bliver mand mod mand, og det lover godt for de kommende uger, fordi de selv skal frem og lukke hullerne.

De seneste år har især Team INEOS været dominerende i Tour de France, hvor de ofte har siddet med tre-fire ryttere i finalen.

Colombianere kan skabe alliance

På lørdagens sidste stigning, Col de Peyresourde, der er i kategori 1, kæmpede favoritterne en stor kamp, hvilket førte til, at alle ryttere til sidst sad tilbage uden hjælperyttere.

Hvis det er en tendens, der fortsætter resten af Tour de France, så ser Lars Bak en mulighed for især de colombianske ryttere.

- Colombianerne kan jo alliere sig, så kan de gå sammen mod Roglic. Det tror jeg, vi kommer til at se. I dag (lørdag, red.) var alle isoleret fra deres hjælpere, siger Lars Bak.

Tadej Pogacar blev den store vinder i klassementet, da han tog 40 sekunder på de øvrige favoritter. Video: Magnus Stig Christensen

I top 10 er der lige nu fire colombianske ryttere, mens der er to slovenere, to franskmænd, en enkelt brite og en enkelt spanier.

Egan Bernal langt fra 2019-formen

Blandt de største tabere på 7. etape skal vi finde Groupama-FDJs Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe fra Deceuninck-QuickStep, der tabte henholdsvis 19 og 12 minutter til de øvrige favoritter.

En anden rytter, der i finalen viste svaghedstegn, var den forsvarende Tour-vinder, Egan Bernal. Colombianeren kom i mål sammen med favoritgruppen, men han blev flere gange sat, hvorefter han skulle kæmpe sig tilbage.

Michael Rasmussen, der under Tour de France er ekspert for EkstraBladet og lørdag gæstede AftenTouren på TV 2, så en svækket mester.

- Det var ikke den Egan Bernal, der vandt Tour de France sidste år. Det er helt sikkert.

- Men man skal absolut ikke skære ham af endnu. De bakker, der venter i den tredje uge, er noget, der passer ham rigtig godt. Når de skal køre opad i 20 kilometer i træk og kommer over 2000 meter, så er han på sin hjemmebane, siger Michael Rasmussen.

At der skulle være tegn på svaghed fra Egan Bernal, ville han ikke selv ind på efter etapen - men han var lykkelig for at undgå et tidstab.

- Det er et af de største løb i verden, så det er ikke nemt at vinde. Det er ikke nemt bare at sætte folk, så jeg er glad for at komme i mål med dem i favoritgruppen uden at miste tid til klassementsrytterne, siger Egan Bernal ifølge Cyclingnews.

Egan Bernal er nummer fem i Tour de France, men har kun 13 sekunder op til Adam Yates på førstepladsen.

Alt er fortsat åbent.