Tour de France

Komet er 'virkelig skuffet' - var tæt på vild solosejr

Det lignede længe, at Sunweb-rytteren Marc Hirschi ville lave det helt store nummer på 9. etape. Schweizeren blev dog hentet 1,7 kilometer før mål.

Et spektakulært cykelløb er i alle seeres interesse. Det samme er sejre, der går over i historien.

Derfor var der sikkert mange, der sad under Tourens 9. etape og heppede på den blot 22-årige Marc Hirschi.

Sunweb-rytteren kom med i det første udbrud, men allerede med 90 kilometer igen valgte han at begive sig ud på et gigantisk soloridt.

Et soloridt, der endte under to kilometer fra målstregen, fordi favoritterne kom blæsende bagfra. Hirschi kørte derfor med i spurten, men måtte tage til takke med en tredjeplads. Til stor frustration for Tour-debutanten.

- På den sidste stigning troede jeg ikke rigtig på, jeg kunne vinde, fordi de kom så hurtigt bagfra. Jeg er bare ked af det. Jeg er dog glad for præstationen, men jeg ønskede at vinde, så jeg er virkelig skuffet, siger han til Tourens officielle hjemmeside efter etapen.

Hirschi havde mere end fire minutter ned til favoritterne på sidste stigning, men da først Pogacar og Roglic begyndte at røre på sig, blev det forspring hurtigt elimineret.

'Jeg stolede på min fornemmelse'

Med mindre end to kilometer var det tydeligt, at Hirschi ville blive hentet. Men det var der faktisk en plan med.

- Med tre kilometer til mål fik jeg at vide, at jeg skulle vente, fordi de kom så hurtigt bagfra. Jeg vidste, at hovedfokus for dem var at tage tid. De kørte alt, hvad de kunne, så jeg håbede, at jeg kunne få luft og så slå dem i spurten. Men jeg var ikke hurtig nok.

- Jeg stolede på min fornemmelse, så jeg gav den fuld gas på den sidste stigning. Så gav jeg den alt, hvad jeg havde til sidst, men det var ikke nok, siger Marc Hirschi.

Dansk holdkammerat føler med ham

Sunweb viste fra etapens første sekund, at de havde planer med Hirschi i dag.

Han forsøgte flere gange at komme væk, men også Nicolas Roche, Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen prøvede at komme i udbrud.

Sidstnævnte så Hirschi stikke afsted, og danskeren er derfor også ked af, holdet ikke fik årets første etapesejr i Tour de France.

- Da jeg ramte gruppettoen, fik jeg at vide, at han var fire minutter foran og sad alene. Først tænkte jeg, at det lød vanvittigt. Men det var åbenbart rigtigt. Det er fandme synd for ham, at han ikke tog sejren, siger danskeren til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg var nærmest mere sur end glad, da jeg lige så spurten på storskærmen. Han var både tæt på vinde etapen ved at køre alene hjem, og så var han ved at slå dem i en spurt. Det er så små ting, der skulle til, før han havde vundet. Jeg blev lidt ked af det på hans vegne.

Den unge Hirschi blev således slået af en anden Tour-debutant, der også imponerer stort. Tadej Pogacar er Tourens tredjeyngste rytter, og han slog både Hirschi og Roglic på målstregen.