Tour de France

Pinot havde så ondt, at han ikke kunne træde i pedalerne

Efter markante rygproblemer på lørdagens etape må Thibaut Pinot udskyde sin drøm om at vinde årets Tour de France.

Groupama-FDJ-rytteren Thibaut Pinot var meget skuffet efter lørdagens bjergetape fra Cazères-sur-Garonne til Loudenville.

En af dette års podiefavoritter blev nemlig offer for egen krop, da ryggen sagde fra på de første stejle sektioner gennem Pyrenæernes stigninger.

Jeg vil gerne undskylde over for mit hold og dem, der støtter mig

Thibaut Pinot

Til fransk tv fortalte Thibaut Pinot ifølge det hollandske medie Sporza, at han er meget skuffet over sin præstation, og at han var tæt på at udgå af løbet efter lørdagens etape.

- Jeg havde så store smerter i min ryg, at jeg ikke kunne træde i pedalerne.

- Min ryg gør virkelig ondt. Jeg har ingen styrke, og jeg kan næsten ikke vende mig om.

- Jeg overvejede at udgå, men jeg vil ikke kvitte Touren. Jeg vil gerne undskylde over for mit hold og dem, der støtter mig, for det føles som et stort nederlag for alle. For holdet, mig og en masse mennesker, sagde han.

Tabte minutter er et slag for karrieren

Thibaut Pinot har lidt af rygproblemer siden Critérium du Dauphiné, og ryggen måtte da også tage et ekstra slag på åbningsetapen af årets Tour de France i august.

Det efterlader nu franskmanden med 25 minutter og 23 sekunder op til den gule førertrøje, og han erkender også, at det bliver stort set umuligt at indhente.

- Dette er et vendepunkt i min karriere, og det her løb har allerede givet mig for mange skuffelser. Jeg vil gerne have det sjovt på cyklen igen og vinde løb. Holdet er stærkt, så jeg håber, at drengene får nogle etapesejre. Det fortjener de, sagde han.

Groupama-FDJ er nu nede på syv ryttere, da William Bonnet udgik undervejs på 8. etape.

I alt er otte ryttere nu udgået af Tour de France.