Mads Pedersen undrer sig over fransk minister: - Det er kritisk

Mads Pedersen er uenig med Frankrigs premierminister, der roste afviklingen af lørdagens Tour-etape.

Verdensmester Mads Pedersen har svært ved at forstå, at den franske premierminister, Jean Castex, blåstemplede afviklingen af lørdagens 8. etape af Tour de France.

Ministeren sad selv i en bil i kortegen sammen med Tour-direktør Christian Prudhomme på etapen, hvor masser af tilskuere uden mundbind var forsamlet på bjergene på ruten.

- Det, jeg så i dag i Pyrenæerne, gør mig glad, sagde Jean Castex efterfølgende.

Flere ryttere var dog knapt så begejstrede for de scener, hvor nogle fans tilsyneladende glemte at tage hensyn til coronapandemien og restriktionerne omkring den.

- På holdene skal vi leve i bobler, og folk skal testes i hoved og røv. Selv når vi sidder i bussen, skal vi nærmest have masker på.

- Så kommer vi ud på landevejen, og så ser man den franske premierminister, eller hvem det var, udtale, at han ikke så nogen problemer i billederne fra etapen forleden. Det er lidt kritisk, siger Mads Pedersen.

Tilskuernes opførsel er "latterlig"

Der er markant færre tilskuere til denne udgave af Tour de France, end man normalt ser langs landeveje og op ad bjergskråninger.

De tilskuere, der dukker op, er blevet bedt om at tage mundbind på, men det er langtfra alle, der husker det.

- På den sidste stigning lørdag var der rigtig mange mennesker, siger Mads Pedersen.

- Der er mange, som tager masken af, når de skal råbe. Det giver jo ingen mening, at de står med masken på, og når de så skal til at heppe, så tager de masken ned. Det er jo latterligt.

- Ellers skal der ske noget med afspærringen op imod toppen af bakkerne. Det går ikke, at folk kan komme helt ud og råbe os i hovedet med en kilometer til toppen, siger verdensmesteren.

Alle hold bliver coronatestet på løbets to hviledage, og hvis en rytter bliver testet positiv, bliver han smidt hjem.

Derfor kan det potentielt få store konsekvenser for rytterne, hvis tilskuerne ikke er forsigtige.

- Jeg ved ikke, om det bekymrer mig, men inderst inde ligger det jo i os, at det er en coronarede, vi kører i. På den anden side er det udendørs, og risikoen er ikke specielt stor.

- Det er jo ikke sådan, at folk står og spytter os i hovedet. Men risikoen vil altid være der, når de står så tæt på, og du ikke aner, om de er blevet testet eller ej, siger Mads Pedersen.