Tour Awards: De største øjeblikke, overraskelser og skuffelser fra første uge

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen uddeler priser til nogle af de ryttere og hold, der har fået mest opmærksomhed i Tourens første uge.

Vi er ikke engang halvvejs i årets Tour de France, og alligevel er vi allerede blevet forkælet med store øjeblikke, store overraskelser og skuffelser.

Flere ryttere har taget bemærkelsesværdige sejre. Enkelte momenter har været så store undervejs, at eksperter og cykelfans verden over ikke har kunnet tro sine egne øjne.

Og så er der de ryttere og hold, der været genstand for opmærksomhed på den negative måde.

Men hvem har egentlig været den bedste rytter? Hvem har været den største overraskelse? Hvem har været den største skuffelse?

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen på den første hviledag fået til opgave at uddele i alt ni priser forbundet med den første uge i Tour de France - og det har ikke været nemt.

Herunder kan du se vinderne af de forskellige priser til TV 2 SPORTs Tour Awards.

Største øjeblik: Tadej Pogacar (UAE Emirates)

Stakkels Marc Hirschi blev hentet 2 km før mål, men var alligevel ved at sprinte sig til en sejr. Video: Magnus Stig Christensen

Jeg synes, han har kørt vanvittigt flot i weekenden. Det var imponerende, da han bare blev ved med at angribe søndag. Det har været de største øjeblikke. Vi har set den her offensive kørsel, og vi har set, at alle kaptajner har været fuldstændig isoleret lørdag og søndag. Fantastisk at se.

Største overraskelse: Wout van Aert (Jumbo-Visma)

Jeg vidste godt, at han var en vanvittigt dygtig cykelrytter, som han jo har vist med alle de her latterlige resultater, han har lavet. Men at han kan sidde og gøre forskellen i bjergene, det er vildt. Jeg husker etapen til Orcières-Merlette, hvor han splittede hele feltet, og så vandt han lige en massespurt dagen efter.

Han har vundet to massespurter, og det har været på dage, hvor han også har hjulpet sin kaptajn, Primoz Roglic. Jeg vidste godt, han var god, men det niveau, han har vist, har alligevel overrasket mig. Lige nu er han vel verdens bedste cykelrytter.

Flad vej, sidevindskørsel, bjerge og ikke mindst sprinten. Der er ikke den disciplin, som Wout van Aert ikke mestrer.

Flotteste sejr: Tadej Pogacar (UAE Emirates)

Alle sejre har været flotte undervejs, men jeg må nok fremhæve søndagens sejr til Tadej Pogacar. Den sejr, han tog, Tadej Pogacar, var rigtig, rigtig flot, fordi han kørte så offensivt, som han gjorde.

Største skuffelse: Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)

Han har endnu engang floppet. Endnu en gang leverer han ikke det, man havde forventet og håbet. Der var lagt an til en stor Tour denne gang, hvor de havde ladet sprinteren Arnaud Demare blive hjemme, som potentielt kunne have vundet en etape eller to. Det har været skidt og en meget stor skuffelse, at han endnu engang har misset det i Tour de France.

Bedste hold: Jumbo-Visma

De har været her, der og alle vegne. Wout van Aert er jo bare latterligt dygtig. Han kan smadre det hele opad, kører fantastisk nedad og har lige vundet to etaper. Jumbo-Visma er helt klart det bedste hold. De har også førertrøjen lige nu. De har vundet tre etaper alt i alt. Ikke meget tvivl om, at de har været bedst.

Dårligste hold: Total Direct Energie

De har selvfølgelig været synlige i udbruddet, men Lilian Calmejane, der er et af deres helt store navne, er stået af og har virkelig ikke været i form. Og Niccolo Bonifazio, deres sprinter, har heller ikke været godt kørende.

Bedste dansker: Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)

Et udbrud på 13 mand har fået lov at køre afsted på dagens etape. Video: Magnus Stig Christensen

Mads Pedersen ville jo være nem at sige, fordi han var tæt på at vinde en etape. Man må også sige, at Michael Mørkøv og Casper Pedersen har leveret et fremragende lead-out-arbejde, så de kunne også være nogle gode bud.

Jeg ender med at tage Søren Kragh Andersen, fordi han lige har kørt en rigtig god bjergetape og har virkelig vist, at han er i form. Han var også virkelig i offensiven i går (søndag, red.), hvor han var synlig. Han har imponeret mig rigtig meget. Og med det, jeg har set, så er han det bedste bud på en dansk etapesejr.

Største danske overraskelse: Casper Pedersen (Team Sunweb)

Han har gjort et fremragende stykke arbejde for holdet. Den måde, han styrer det her Sunweb-tog på, har været virkelig imponerende. Han fortjener en fidusbamse som den dansker, der har overrasket mig allermest.

Sjoveste øjeblik: Styrtende mand i tv

En uheldig mand går i asfalten efter frontalt møde med kantsten.

Det er måske lidt ufrivilligt, men på førstedagen var der en mand, der styrtede bag mig og Rolf Sørensen, da vi lavede en live inden etapen. Heldigvis kom han ikke noget til, så derfor endte det jo med at være et sjovt øjeblik.