Tour de France

Dansk Tour-debutant skuffet over holdets beslutning efter styrt

Danske Casper Pedersen er skuffet over, at han ikke fik lov til at køre lead-out for Cees Bol.

Casper Pedersen har under Tour de France fået ros for sit lead-out-arbejde for sprinteren Cees Bol.

Men på tirsdagens 10. etape var det ikke den danske Tour-debutant, der var sidste mand til at køre hollænderen frem til spurten på de absolut sidste meter af etapen.

Årsagen var, at Casper Pedersen tidligere på etapen var styrtet og havde slået sin finger. Men han var alligevel ikke tilfreds med holdets beslutning om, at det var en anden Team Sunweb-rytter, der skulle levere lead-out for Cees Bol, der blev nummer otte.

- Det var en spildt chance. I det, jeg slår ud, ser jeg, at Joris (Nieuwenhuis, red.) og Cees (Bol, red.) ikke sidder på hjul af Søren Kragh (Andersen, red.). Det er der, fejlen ligger. Vi hang ikke sammen.

- Jeg ville gerne have kørt lead-out, og hver gang jeg ikke kører lead-out og er fjerdemand, så synes jeg, det går ad helvedes til. Så det gider jeg ikke mere. Jeg holder mig til at være foran Cees, sagde en skuffet Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Beslutningen blev truffet kort inden målstregen, og det endte altså med at forvirre mere, end det gavnede.

"Jeg blev fejet af cyklen"

Efter 70 kilometer på tirsdagens etape fra Île d'Oléron til Île de Ré Saint-Martin var der stort styrt i feltet.

Når jeg ikke kører leadout, går det ad helvedes til

Casper Pedersen, Team Sunweb

Både Casper og Mads Pedersen var involveret i styrtet, ligesom ryttere som Robert Gesink og Nicolas Roche også var.

Førstnævnte Casper Pedersen fra Team Sunweb forklarede, at han blev fældet, og så var der ikke så meget at gøre.

- Tidligt på etapen var der nogle, der ikke kunne finde ud af at køre på cykel. Jeg blev fejet af cyklen, men jeg har ikke brækket noget - bare nogle hudafskrabninger. Men jeg kan ikke bremse så godt, for jeg har fået revet noget hud af min venstre finger, siger Casper Pedersen.

Håber ikke at ryge i asfalten igen

Sam Bewley fra Mitchelton-Scott var en del af det store styrt, og undervejs meldte Radio Tour, at han havde valgt at udgå.

Efterfølgende var der da også billeder, der viste, at han stod og skreg. Så han var hårdt ramt.

Selvom Casper Pedersen kom sig relativt hurtigt og slap med et par slag, så skal det ikke gentage sig, på trods af han har gjort det en del gange i sin karriere.

- I morgen (onsdag, red.) håber jeg, at jeg ikke ryger i asfalten igen. For en ting er, at det gør ondt, men når der kommer sved i hudafskrabningerne, så svier det. Nu må jeg bare prøve at få renset sårene. Det er jo ikke første gang jeg er styrtet, så det går nok, sagde han.

Cees Bol kom ind som nummer otte.

Det hele endte med en irsk sejr til Sam Bennett. Video: Magnus Stig Christensen