Løbsdirektør udtaler sig for første gang efter positiv coronatest

Christian Prudhomme fortæller, at han har det godt, selvom han tidligere tirsdag blev testet positiv for coronavirus.

Ingen ryttere var blandt de seks personer med tilknytning til Tour de France, der tirsdag testede positiv for coronavirus.

Det var til gengæld direktøren for det franske etapeløb, Christian Prudhomme.

I en pressemeddelelse fra arrangørerne blev det bekræftet, at den test, som løbsdirektøren fik foretaget mandag, var kommet tilbage med et positivt resultat, og at han ikke vil være en del af Tour de France i de kommende syv dage.

Under tirsdagens 10. etape udtalte Christian Prudhomme sig for første gang i et interview til løbets hjemmeside, hvor han blandt andet har oplyst, at han har det godt trods den positive test.

- Jeg testet igen i går. Og den test viste sig at være positiv, hvilket jeg straks fik at vide, siger løbsdirektøren.

Christian Prudhomme, der inden løbet blev testet negativ tre gange, har under Tour de France ikke været en del af den boble, som ryttere, sportsdirektører og den øvrige stab på holdene har været en del af for at være isoleret fra resten af omverdenen under løbet.

- Jeg skulle ikke være med i boblen, netop fordi jeg er i kontakt med flere personer end rytterne. Både officials, partnere og journalister. Jeg ville ikke være i boblen. Til gengæld ville jeg tage alle testene som enhver af rytterne.

- Nu vil jeg være på sidelinjen i en uge, indtil næste tirsdag, hvor jeg er tilbage igen. Ligesom tusindvis af franskmænd som skal være på deres arbejde, når de er i samme situation som jeg, siger Prudhomme med henvisning til de 6-8000 personer, der dagligt testet positiv for coronavirus i Frankrig i øjeblikket.

Vigtigst at ingen ryttere er testet positiv

Udover Prudhomme har fem personer afleveret positive coronatests. Fire af prøverne stammer fra et holdmedlem fra Cofidis, INEOS, Mitchelton-Scott og AG2R.

Den sidste prøver kommer fra en teknisk medarbejder, som har forladt løbet.

Men det faktum, at alle ryttere er gået fri under mandagens test, er glædeligt for Christian Prudomme.

- Jeg vil også gerne se det i forhold til, at 30.000 franskmænd er døde. Jeg er testet positiv, men jeg har det fint. Det vigtigste for mig er, at ingen af rytterne er testet positiv.

I alt er 841 personer blevet testet. Heriblandt de 165 tilbageværende cykelryttere i Tour-feltet, efter 11 ryttere er udgået undervejs.

Mens Christian Prudhomme er fraværende har François Lemarchand overtaget tjansen som midlertidig løbsdirektør.